Euro-2012: 184 de fani reţinuţi la Varşovia, la meciul Polonia - Rusia

Ministrul polonez al Sporturilor, Joanna Mucha, şi-a exprimat regretul pentru incidentele de la meciul Polonia-Rusia, de la Euro-2012, care s-au soldat cu 20 de răniţi şi cu reţinerea a 184 de huligani, majoritatea polonezi.

191 afișări
Imaginea articolului Euro-2012: 184 de fani reţinuţi la Varşovia, la meciul Polonia - Rusia

Euro-2012: 184 de fani reţinuţi la Varşovia

"Sunt şocată şi îmi este ruşine. Aceşti huligani nu au nimic de-a face cu fanii adevăraţi", a declarat ministrul.

Conform poliţiei, au fost arestaţi 157 de polonezi, 24 de ruşi, un spaniol, un ungur şi un algerian.

Printre suporterii răniţi figurează şapte polonezi, doi ruşi şi un german. De asemenea, zece poliţişti au fost răniţi în ciocnirile cu huliganii.

Ministrul de Interne, Jacek Cichocki, a anunţat că împotriva huliganilor reţinuţi vor fi luate măsuri judiciare şi administrative. Pentru cetăţenii ruşi, aceastea s-ar putea solda cu expulzarea şi interdicţia de a primi viza Schengen. Cichocki a precizat că 5600 de poliţişti au asigurat ordinea la Varşovia în timpul serii de marţi.

Remiza dintre Polonia şi Rusia, scor 1-1, a calmat spiritele, niciun incident major nefiind semnalat după miezul nopţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici