EURO 2012: Ce echipe crede Hagi că vor disputa finala

Fostul căpitan al echipei naţionale a României, Gheorghe Hagi, a declarat, vineri, că selecţionatele Spaniei, Germaniei sau Olandei vor disputa finala Euro-2012, competiţie organizată de Polonia şi Ucraina.

325 afișări
Imaginea articolului EURO 2012: Ce echipe crede Hagi că vor disputa finala

EURO 2012: Ce echipe crede Hagi că vor disputa finala (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Spania, Germania sau Olanda vor disputa finala. O surpriză poate fi şi una dintre ţările organizatoare, Polonia sau Ucraina, dar şi Portugalia, dacă şi Cristiano Rolando va fi în formă şi îl va ajuta şi restul echipei. El ca jucător ar putea să facă diferenţa. Mizez însă pe Spania şi Germania sau Olanda. Aceasta va fi finala. Este de urmărit şi Franţa, o echipă tânără, construită de Blanc. Anglia, spre exemplu, ar putea fi obosită după primele două meciuri, pentru că ei au de obicei astfel de probleme. Jucătorii vin obosiţi pentru că dispută foarte multe meciuri. Ei de regulă încep turneul bine, dar nu termină la fel", a explicat Hagi.

El susţine că organizarea Euro-2012 în Polonia şi Ucraina reprezintă un pas înainte în dezvoltarea fotbalului în Europa de Est.

"Ne bucurăm că această competiţie a fost oferită şi Europei de Est, pentru că va aduce un plus foarte mare acestei părţi a Europei. Prin stadioane, prin entuziasmul care se creează, prin atragerea investitorilor, a spectatorilor care vor veni. Vom vedea însă şi ce calitate va fi. În ceea ce priveşte România, la noi s-au construit doar trei stadioane, iar ca să organizezi un campionat european ai nevoie de minimum cinci. Am arătat, deocamdată, că putem, iar faptul că am organizat o finală europeană (n.r. - finala Ligii Europa) a fost foarte bine. Un stadion frumos (n.r. - Arena Naţională), alte două noi care arată foarte bine. În fotbalul românesc trebuie să construim şi echipe şi stadioane, avem nevoie de multe. Poate şi la Constanţa ar trebui construit un stadion mare, de 30.000 locuri. Când vom avea suficiente arene, atunci ne putem gândi să găzduim o astfel de competiţie", a precizat Gheorghe Hagi.

Turneul final al Campionatului European 2012 începe în această seară, partida inaugurală dintre Polonia şi Grecia fiind programată la ora 19.00, pe stadionul naţional din Varşovia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici