Euro 2012: Poliţia poloneză a arestat 515 persoane în timpul competiţiei. Câţi sunt români

Poliţia poloneză a arestat 515 persoane, între care şi trei români, de la începutul turneului final al Campionatului European de fotbal, pentru infracţiuni legate de competiţia din Polonia şi Ucraina.

167 afișări
Imaginea articolului Euro 2012: Poliţia poloneză a arestat 515 persoane în timpul competiţiei. Câţi sunt români

Euro 2012: Poliţia poloneză a arestat 515 persoane în timpul competiţiei. Câţi sunt români (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Potrivit Ministerului Polonez de Interne, dintre cele 515 persoane 153 sunt din străinătate: 92 ruşi, 16 croaţi, 15 irlandezi, 11 bieloruşi, cinci letoni, trei români, doi spanioli, doi sârbi, doi germani, un indian, un ungur, un australian, un portughez şi un olandez.

"Comparativ cu numărul persoanelor care au urmărit meciurile (peste 2,5 milioane pe stadioane şi în zonele amenajate pentru suporteri), numărul arestaţilor ca urmare a unor incidente este foarte mic. Au fost în total 515 arestări. Poliţia era pregătită pentru un număr mult mai mare", a afirmat, marţi, ministrul de Interne Jacek Cichocki.

Cea mai spectaculoasă cifră în ceea ce priveşte arestările s-a înregistrat în 12 iunie, la Varşovia, când s-a disputat meciul Polonia - Rusia, scor 1 -1. Atunci, poliţia locală a arestat 190 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici