EURO 2012: Trapattoni vede perfecţiunea în naţionala Spaniei. "Această echipă este o orchestră!"

Selecţionerul Irlandei, Giovanni Trapattoni, a declarat joi seară, după înfrângerea din meciul cu Spania, scor 0-4, că este dezamăgit de rezultat, însă a precizat că naţionala spaniolă este "o orchestră" în care fiecare jucător "participă perfect la construirea acţiunilor".

340 afișări
Imaginea articolului EURO 2012: Trapattoni vede perfecţiunea în naţionala Spaniei. "Această echipă este o orchestră!"

Giovanni Trapattoni (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Suntem foarte dezamăgiţi de rezultat. Pentru a doua oară, după meciul cu Croaţia, primim gol după trei minute de joc. Evident, acest lucru face imposibil orice proiect tactic. Este foarte dificil să revii după ce eşti condus din startul jocului de o echipă atât de puternică tehnic cum este Spania", a spus Trapattoni.

El a lăudat echipa iberică, comparând-o  cu o orchestră. "Această echipă este o orchestră! Fiecare jucător participă perfect la construirea acţiunilor. Primul lucru pe care vreau să îl întreb pe jucătorii mei este: «De ce rataţi în acest Euro în condiţiile în care în preliminarii aţi avut succese în faţa unor echipe mari?» Nu ştiu, există o diferenţă de atitudine pe care nu o pot explica. Fără îndoială presiunea, teama de competiţia importantă... Trebuie să muncim la asta", a spus Trapattoni.

Reprezentativa Spaniei a învins, joi, cu scorul de 4-0 (1-0), naţionala Irlandei, la Gdansk, într-un meci din grupa C de la Campionatului European din Polonia şi Ucraina, irlandezii nemaiavând astfel şanse să acceadă în faza următoare a turneului. Golurile au fost marcate de Torres '4, '70, Silva '49 şi Fabregas '83

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici