EURO 2016: 20 000 de suporteri români sunt aşteptaţi în această seară pe Parc des Princes, la meciul România - Elveţia

România va juca azi, de la ora 19:00, cel de-al doilea meci din Grupa A la Campionatul European de fotbal din Franţa. Selecţionata pregătită de Anghel Iordănescu va juca pe Parc des Princes, din Paris, contra Elveţiei.

1352 afișări
Imaginea articolului EURO 2016: 20 000 de suporteri români sunt aşteptaţi în această seară pe Parc des Princes, la meciul România - Elveţia

EURO 2016: 20 000 de suporteri români sunt aşteptaţi în această seară pe Parc des Princes, la meciul România - Elveţia (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Primul adversar serios al naţionalei lui Iordănescu este vremea. La Paris plouă încă de dimineaţă iar acest lucru l-a determinat pe selecţioner să anuleze clasica plimbare din ziua meciului, jucătorii fiind nevoiţi să rămână la hotel. Decizia a fost luată şi după ce staff-ul tricolorilor a fost avertizat de către cei care se ocupă securitatea naţionalei României că, şi din pricina condiţiilor meteo, le va fi dificil să-i monitorizeze pe jucători. La ora meciului de la Paris nu vor fi mai mult de 18 grade Celsius şi sunt condiţii de ploaie.

Suporterii naţionalei vor fi şi ei în centrul atenţiei la meciul din această seară. Cei peste 20.000 de romani, care sunt asteptati pe stadion cu Elvetia sunt invitati astazi sa ia parte la cea mai mare parada organizata pentru echipa naţională a României. Fanii sunt aşteptaţi la Turnul Eiffel, şi vor merge pe jos, 4 kilometri până la stadionul Parc des Princes.

Măsurile de securitate sunt şi ele infernale. Organizatorii i-au sfătuit pe suporteri să vină cât mai devreme la stadion pentru că vor fi nevoiţi să treacă prin 3 filtre de securitate până când vor intra în arenă. Circulaţia în jurul stadionului echipei PSG este închisă, iar transportul în comun nu funcţionează la parametri normali, din princina grevei angajaţilor. La meciul din această seară sunt aşteptaţi să asiste 47.294 de spectatori, pentru această partidă fiind vândute toate biletele.

Selecţionerul României nu era nici aseară decis în privinţa primul 11 al naţionalei. Cunoscut ca un antrenor conservator, care cu greu schimbă la un turneu final echipa din primul meci, Iordănescu este de această dată tentat să facă două modificări printre titulari. Astfel Gabriel Torje şi Claudiu Keseru ar putea apărea încă din primul minut al meciului cu Elveţia.

Echipe probabile:

România: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Raţ - Pintilii, Hoban - Torje, N. Stanciu, B. Stancu - Keşeru

Elveţia: Sommer - Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez, Behrami, Dzemaili, G. Xhaka, Shaqiri, Seferovic, Mehmedi

Meciul din această seară, care va începe de la ora 19.00, ora României, va fi arbitrat de rusul Serghei Karasev. Arbitri asistenti vor fi compatriotii sai Nikolai Golubev si Tihon Kalughin, arbitri asistenti aditionali au fost nominalizati alti doi rusi, Serghei Lapocikin si Serghei Ivanov, in timp ce arbitru de rezerva a fost desemnat belarusul Alexei Kulbakov.

Karasev, care duminica a implinit 37 de ani, este arbitru FIFA din 2010. El a arbitrat nationala Romaniei o singura data pana acum, pe 2 septembrie 2011, in victoria cu 2-0 in deplasare cu Luxemburg, in preliminariile EURO 2012. De asemenea, Karasev a oficiat la centru la un meci al Elvetiei, terminat la egalitate cu Islanda, scor 4-4, pe teren propriu, in data de 6 septembrie 2013, in preliminariile CM 2014.

Bookmakerii văd Elveţia favorită în jocul de miercuri seară. Unibet oferă cota 2.40 pentru o victorie a fotbaliştilor antrenaţi de Vladimir Petkovic, în timp ce românii au 3.38. Potrivit winmasters, Bodgan Stancu este românul cu cele mai mari şanse să înscrie, cotă 3.35, urmat de Keşeru cu 3.45. Analiştii efortuna.ro cred că 1-1 este cel mai probabil scor, cotă 6.00, urmat de 0-0 la cotă 6.50.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici