EXCLUSIV | Bucureştiul a garantat găzduirea meciurilor de la EURO 2020. Gheorghe Popescu: "Ghencea poate fi o variantă de stadion"

  • Federaţia Română de Fotbal a depus la UEFA ultima scrisoare de garanţie pentru reafirmarea găzduirii meciurilor de la EURO 2020
  • Campionatul European, reprogramat din cauza pandemiei, se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021
  • Oraşele Roma, Bilbao şi Copenhaga s-ar putea să nu poată găzdui meciurile de la EURO
  • Gică Popescu: "Ar fi minunat să găzduim mai multe meciuri. Ghencea este o variantă de stadion"
  • În Bucureşti se vor disputa patru meciuri de la EURO 2020, trei din grupe şi unul din optimi
1555 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV | Bucureştiul a garantat găzduirea meciurilor de la EURO 2020. Gheorghe Popescu: "Ghencea poate fi o variantă de stadion"

EXCLUSIV | Bucureştiul a garantat găzduirea meciurilor de la EURO 2020. Gheorghe Popescu: "Ghencea poate fi o variantă de stadion"

Federaţia Română de Fotbal a anunţat marţi, 19 mai, că a fost depusă la UEFA şi ultima dintre cele 24 de scrisori, care garantează că Bucureştiul va găzdui meciurile de la Campionatul European 2020, reprogramat în vara anului 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit frf.ro, scrisorile conţin condiţiile în care se va desfăşura EURO 2020 şi asigură pe organizatorul UEFA că autorităţile ţării gazdă se angajează să creeze facilităţile necesare.

Roma (Italia), Bilbao (Spania) şi Copenhaga (Danemarca) sunt oraşele care încă nu ştiu dacă vor putea găzdui turneul. Gică Popescu a declarat, în exclusivitate pentru Mediafax, că pentru România ar fi un mare câştig să se dispute mai multe meciuri de la EURO. 

"Nu ştiu care este capacitatea minimă pe care trebuie să o aibă un stadion, pentru că eu văd o variantă, dacă ni s-ar oferi organizarea mai multor meciuri, şi Ghencea. Capacitatea arenei este de 33.000. Ar fi minunat pentru noi, pentru spectatori în primul rând, ca pe lângă cele 4 meciuri pe care le organizăm să putem să organizăm şi alte meciuri. Partide din sferturi de finală, semifinală, din fazele superioare pentru că interesul ar fi mult mai mare faţă meciurile din grupă sau optimi de finală", a declarat Gică Popescu pentru Mediafax.

Pentru a participa la EURO 2020, echipa naţională a României trebuie să câştige cele două meciuri din barajul Ligii Naţiunilor. Primul contra Islandei, iar al doilea în faţa câştigătoarei partidei dintre Ungaria şi Bulgaria.

"Nu contează scorul la Islanda - România, ci victoria, pentru a putea merge la următorul meci de baraj şi să îl câştigăm. Din păcate jucăm ambele meciuri în deplasare, ceea ce nu este tocmai plăcut. 

Cu toate astea, eu sunt foarte încrezător în capacitatea echipei de a trece de Islanda şi de celălalt meci de baraj. Eu refuz să cred şi am refuzat întotdeauna să accept această teamă că nu putem trece de Islanda, de Ungaria, de Bulgaria. Refuz să cred că am ajuns atât de jos încât să nu putem trece de cele două meciuri de baraj", a mai precizat Gică Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici