EXCLUSIV: Diaconu a devenit noul campion mondial WBC (Galerie Foto)

Pugilistul Adrian Diaconu va fi declarat de către WBC noul campion mondial al versiunii la categoria semigrea, după ce actualul deţinător al centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat din nou să boxeze cu românul în gala care urma să se desfăşoare în România.

58 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Diaconu a devenit noul campion mondial WBC (Galerie Foto)

Diaconu a devenit noul campion mondial WBC (Imagine: Mediafax Foto)

"În acest moment se poate spune că Adrian Diaconu este noul campion mondial al categoriei semigrea, versiunea WBC. Încă nu am primit oficial înştiinţarea din partea WBC, dar cred că este o chestiune de ore sau cel mult de o zi. Practic americanului i-a expirat şi ultimatumul de 24 de ore dat de forul mondial pentru a accepta să boxeze cu Diaconu în România. Dawson nu vrea să lupte cu Adrian, chiar dacă i s-a oferit bursa prevăzută de WBC. Prin urmare, va fi deposedat de centură, iar Adrian Diaconu devine automat campion mondial", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

GALERIE FOTO

Pugilistul Adrian Diaconu a câştigat titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, după ce l-a învins, în 19 aprilie, la puncte, pe americanul Chris Henry, într-un meci disputat la Sala Ioan Kunst Ghermănescu din Bucureşti.

Astfel, Diaconu a devenit challenger obligatoriu la titlul mondial, iar Dawson era obligat, conform regulamentelor WBC, să îşi pună în joc centura în faţa românului, într-un meci care ar fi trebuit să se dispute în România, aşa cum s-a decis la licitaţia desfăşurată în luna iunie la Mexico City.

După ce WBC îl va declara pe Diaconu oficial noul campion mondial al semigreilor, pugilistul român va fi nevoit să îşi pună în joc centura, cel mai probabil în această toamnă.

Rudel Obreja a afirmat că există şanse mari ca acest meci să se organizeze în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici