F1: McLaren a prezentat monopostul MP4-28 pentru sezonul 2013

Oficialii echipei McLaren-Mercedes au prezentat, joi, la McLaren Technology Center din Woking, monopostul MP4-28 cu care piloţii Jenson Button şi Sergio Perez vor concura în sezonul viitor al Campionatului Mondial de Formula 1, într-un an jubiliar pentru team-ul britanic.

249 afișări
Imaginea articolului F1: McLaren a prezentat monopostul MP4-28 pentru sezonul 2013

F1: McLaren a prezentat monopostul MP4-28 pentru sezonul 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La 50 de ani după ce neo-zeelandezul Bruce McLaren punea bazele uneia dintre cele mai de succes echipe din Marele Circ, MP4-28 se doreşte a fi instrumentul cu care Button şi Perez vor reuşi să mărescă numărul de trofee expuse în sediul ultra-modern de la Woking, informează autosport.com.

McLaren a încheiat dezamăgitor anul 2012, ocupând în final doar locul 3 în clasamentul constructorilor, după Red Bull şi Ferrari, în condiţiile în care a obţinut acelaşi număr de victorii - şapte - precum campioana mondială. MP4-27 s-a dovedit a fi una dintre cele mai rapide maşini de pe pistă, dar a "păcătuit" la capitolul fiabilitate.

Martin Whitmarsh, "team principal" al echipei, îşi pune mari speranţe în experienţa britanicului Jenson Button, 33 de ani, 228 de starturi, 15 victorii şi un titlu mondial (în 2009, cu Brawn GP), aflat la al 14-lea sezon al său în F1, şi în dorinţa de afirmare a tânărului mexican Sergio Perez, 22 de ani, 37 de starturi, trei clasări pe podium. Perez a venit în această iarnă la McLaren pentru a-l face uitat pe Lewis Hamilton, cel care a adus ultimul titlu mondial pentru echipa britanică, în 2008. Hamilton va pilota în 2013 pentru Mercedes.

Aparent, monopostul MP4-28 este similar cu predecesorul său, ţinând cont de puţinele schimbări de regulament tehnic pentru acest an, dar Button susţine că este vorba de o altă maşină: "MP4-28 are aceeaşi schemă coloristică şi arată la fel cu cea de anul trecut, dar la interior este complet diferită de MP4-27."

Button va fi primul care va pilota noul monopost, săptămâna viitoare, în şedinţa de teste de la Jerez.

Sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Formula 1 va debuta la 17 martie, în Australia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici