F1: Puncte de penalizare ataşate superlicenţei piloţilor, după modelul permiselor de conducere

Un sistem de puncte de penalizare ataşat superlicenţei piloţilor de Formula 1 va fi pus în aplicare începând din 2014, fiind asemănător cu cel folosit la suspendarea permiselor de conducere,.

146 afișări
Imaginea articolului F1: Puncte de penalizare ataşate superlicenţei piloţilor, după modelul permiselor de conducere

F1: Puncte de penalizare ataşate superlicenţei piloţilor, după modelul permiselor de conducere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, anumite greşeli comise de piloţi vor fi penalizate cu puncte, iar la 12 puncte acumulate, driver-ul va fi suspendat o etapă. Punctele de penalizare vor rămâne ataşate superlicenţei pilotului timp de 12 luni, apoi acestea vor fi şterse. De asemenea, punctele vor fi şterse după ce pilotul a ispăşit o etapă de suspendare, informează autosport.com.

Totodată, FIA a înăsprit pedepsele pentru piloţii care ies de la standuri într-o manieră periculoasă pentru ceilalţi concurenţi. Dacă infracţiunea s-a produs în timpul antrenamentelor şi calificărilor unui Grand Prix, pilotul respectiv va fi retrogradat zece locuri pe grila de start. În cazul în care abaterea a avut loc în timpul cursei, sportivul va primi o retrogradare pe grila de start a următorului Mare Premiu sau un "drive-through" ori o penalizare de zece secunde imediat.

Campionatul Mondial de Formula 1, ediţia 2014, va avea 19 curse şi va începe în week-end-ul 14-16 martie, la Melbourne, cu Marele Premiu al Australiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici