F1 respinge oferta Andretti de a intra ca a 11-a echipă din 2025

Formula 1 a respins miercuri oferta Andretti-Cadillac de a se înscrie ca a 11-a echipă din 2025, afirmând că nu crede că formaţia propusă ar fi competitivă sau că ar aduce un plus de valoare competiţiei.

147 afișări
Imaginea articolului F1 respinge oferta Andretti de a intra ca a 11-a echipă din 2025

F1 respinge oferta Andretti de a intra ca a 11-a echipă din 2025

Cu toate acestea, a declarat că va analiza diferit o cerere pentru 2028 cu o unitate de propulsie General Motors "fie ca o echipă de lucru GM, fie ca o echipă client GM care proiectează toate componentele permise în cadrul companiei".

În octombrie anul trecut, FIA a aprobat cererea lui Andretti şi a trimis-o mai departe către Formula One Management (FOM), deţinută de Liberty Media, pentru discuţii comerciale.

Echipele existente s-au opus extinderii grilei de start, o mişcare despre care au susţinut că le-ar reduce valoarea şi le-ar dilua partea lor de venituri.

"Procesul nostru de evaluare a stabilit că prezenţa unei a 11-a echipe nu ar oferi, de una singură, valoare campionatului", a declarat Formula One.

"Cel mai semnificativ mod în care un nou concurent ar aduce valoare este prin faptul că ar fi competitiv. Nu credem că solicitantul ar fi un participant competitiv".

Formula One a precizat că nu crede că există o bază pentru ca un nou solicitant să fie admis în 2025 "având în vedere că acest lucru ar implica ca un concurent novice să construiască două maşini complet diferite în primii doi ani de existenţă".

"Faptul că solicitantul îşi propune să facă acest lucru ne dă motive să punem la îndoială înţelegerea lor cu privire la amploarea provocării implicate".

Regulile motoarelor din Formula 1 se schimbă semnificativ în 2026, iar o intrare a Andretti s-ar fi bazat pe obligaţia unuia dintre producătorii existenţi de a le furniza propulsor până cel puţin în 2028.

General Motors s-a înregistrat oficial la FIA pentru a furniza unităţi de propulsie pentru echipa propusă cu sediul în SUA, dar numai din 2028.

Formula 1 a declarat că "dependenţa" iniţială de o furnizare obligatorie a unităţilor de propulsie a determinat-o să creadă că echipa propusă nu va fi competitivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici