Fabian Cancellara a câştigat etapa a 19-a a Turului Franţei

Rutierul elveţian Fabian Cancellara (Saxo Bank) a câştigat, sâmbătă, etapa a 19-a din Turul Franţei, un contratimp de 52 de kilometri între Bordeaux şi Pauillac, în urma căruia spaniolul Alberto Contador (Astana) a păstrat tricoul galben, de lider al clasamentului.

29 afișări
Imaginea articolului Fabian Cancellara a câştigat etapa a 19-a a Turului Franţei

Fabian Cancellara a câştigat etapa a 19-a a Turului Franţei (Imagine: Mediafax Foto)

Cancellara a terminat etapa în o oră şi 56 de secunde. Pe locul doi s-a clasat germanul Tony Martin (HTC-Columbia), cu un timp mai slab cu 17 secunde decât cel al învingătorului, iar poziţia a treia i-a revenit tot unui german, Bert Grabsch (HTC-Columbia), la un minut şi 48 de secunde de Fabian Cancellara.

Cu o etapă înainte de final, Alberto Contador se află, în continuare, în fruntea clasamentului general, cu un timp total de 89 de ore, 16 minute şi 27 de secunde. Diferenţa spaniolului faţă de luxemburghezul Andy Schleck (Saxo Bank), clasat pe locul secund, este de 39 secunde, iar rusul Denis Menchov (Rabobank), aflat pe locul al treilea, are o întârziere de două minute şi o secundă.

Tricoul verde al liderului clasamentului pe puncte îi aparţine în continuare italianului Alessandro Petacchi, iar tricoul alb cu buline roşii, al celui mai bun căţărător, este deţinut de francezul Anthony Charteau (Bouygues Telecom). Tricoul alb al celui mai bun tânăr este deţinut în continuare de Andy Schleck.

Etapa a 20-a, ultima a ediţiei din acest an a Turului Franţei, se va desfăşura duminică, între Longjumeau şi Paris, pe distanţa de 102,5 kilometri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici