Fanii stelişti au scandat injurii la adresa Ungariei la meciul cu HSC Miercurea-Ciuc

Mai mulţi suporteri ai echipei de hochei pe gheaţă Steaua Bucureşti au scandat injurii la adresa ungurilor şi a Ungariei, la meciul cu HSC Miercurea-Ciuc, care se dispută la ora transmiterii acestei ştiri, la Patinoarul Mihai Flamaropol din Capitală, în Liga Mol.

363 afișări
Imaginea articolului Fanii stelişti au scandat injurii la adresa Ungariei la meciul cu HSC Miercurea-Ciuc

Fanii stelişti au scandat injurii la adresa Ungariei la meciul cu HSC Miercurea-Ciuc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Afară, afară cu ungurii din ţară", "România, România" şi "Noi nu vrem maghiari în România", au fost câteva dintre scandările fanilor.

Galeria echipei Steaua a cântat imnul României, dar şi alte cântece precum "Treceţi batalioane române Carpaţii" şi "Noi suntem români".

De asemenea, fanii au arborat şase steaguri ale României şi un portret al Regelui Ferdinand.

La meci asistă aproximativ o sută de spectatori. HSC Miercurea-Ciuc conduce după două reprize cu 5-0.

Înaintea partidei, conducerea CSA Steaua a solicitat fanilor, rintr-un comunicat, să încurajeze fair-play echipa favorită şi să nu scandeze lozinci cu caracter etnic la meciul de hochei pe gheaţă cu HSC Miercurea-Ciuc. Acest apel al CSA Steaua vine ca urmare a incidentelor care au avut loc în ultima perioadă în cadrul loturilor naţionale de hochei pe gheaţă ale României.

Hocheistul Florin Cosmin Marinescu a fost agresat verbal şi fizic de Ziua Naţională a României de colegii săi de etnie maghiară din lotul naţional Under 16.

Conform unor informaţii apărute în presa centrală, un alt incident a avut loc vineri, la partida România - Ungaria din cadrul turneului "Euro Ice-hockey Challenge", desfăşurată pe patinoarul Vakar Lajos din Miercurea- Ciuc, jucătorii naţionalei României, majoritatea de etnie maghiară, au tăcut la intonarea imnului de stat, dar au cântat imnul Ungariei înainte de începerea meciului. De asemenea, la finalul partidei, când s-a intonat din nou "Deşteaptă-te Române", jucătorii au păstrat aceeaşi tăcere ca la început, dar au cântat, public, imnul Ţinutului Secuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici