Fanul care l-a atacat pe Andrei Cristea, interdicţie doi ani pe stadioane

Suporterul care a intrat pe terenul la meciul Gloria Buzău-Poli Iaşi a fost amendat cu 1000 de lei şi nu va avea acces pe stadioane timp de 2 ani, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

85 afișări
Imaginea articolului Fanul care l-a atacat pe Andrei Cristea, interdicţie doi ani pe stadioane

Fanul care l-a atacat pe Andrei Cristea, interdicţie doi ani pe stadioane (Sursa: Mediafax Foto)

Deşi antrenorul Poli Iaşi, Ionuţ Popa, a spus la finalul meciului că suporterul care intrase pe teren l-a ameniţat cu pistolul pe jucătorul Andrei Cristea la vestiare, Voicilă Valentin, în vârstă de 30 de ani, din Buzău, care a fost identificat de jandarmi în urma vizionării înregistrării video, a fost sancţionat pentru că a pătruns sub influenţa băuturilor alcoolice pe stadion.

Conform Articolului 20, litera c, din Legea 4/2008, spectatorilor le este interzis să pătrundă în stare de ebrietate sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă.

Preşedintele LPF susţine că în cazul în care se va dovedi că suporterul avea un pistol asupra sa, instituţia pe care o conduce va lua măsuri împotriva organizatorilor.

Potrivit unui comunicat remis luni de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău, la momentul percheziţiei corporale, asupra individului de 30 de ani nu au fost găsite arme sau alte obiecte periculoase.

La finalul partidei dintre Gloria Buzău şi Poli Iaşi, ieşeanului Homei l-a lovit cu mingea puternic în faţă pe Bicfalvi de la Gloria.

Ulterior, buzoianul Tudose a sărit la Homei şi l-a împins, iar între mai mulţi jucători ai celor două echipe a avut loc o altercaţie în urma căreia au fost avertizaţi cu cartonaşe galbene Homei şi Tudose.

În busculadă, pe teren au intrat şi câţiva suporteri, printre care şi Voicilă Valentin.

Antrenorul Politehnicii Iaşi, Ionuţ Popa, a declarat la scurt timp că jucătorul său Andrei Cristea ar fi fost ameninţat cu pistolul de un personaj din anturajul formaţiei gazdă, iar un masor ar fi fost bătut.

Antrenorul pentru portari al echipei Poli Iaşi, Ioan Câmpeanu, a declarat, luni, că mai mulţi fotbalişti ai formaţiei ieşene au văzut că persoana care a intrat pe teren la partida cu Gloria Buzău avea asupra sa un pistol.

"Când s-a creat acel meleu în jurul lui Homei, eu m-am dus şi l-am dat la o parte pe Cristea, pentru că ştiam că are cartonaş galben şi risca să fie implicat în acel incident şi să fie eliminat. Andrei a plecat din acea zonă şi imediat a intrat pe teren acel individ, care s-a dus spre Cristea, l-a înjurat şi a încercat să-l lovească. După aceea, persoana care a pătruns pe teren şi-a ridicat geaca şi a lăsat să se vadă că are pistol! Atât Cristea, cât şi Mijin, dar şi alţi jucători de pe banca noastră de rezerve, au văzut că acel individ avea asupra sa un pistol. După acel incident, persoana respectivă a fost scoasă de pe teren de oameni din anturajul echipei gazdă şi nu de oamenii de ordine", a spus Ioan Câmpeanu.

Suporterul care a intrat pe terenul la meciul Gloria Buzău-Poli Iaşi susţine că nu l-a ameninţat pe fotbalistul Andrei Cristea şi afirmă că sportivul i-a adus injurii şi l-a udat cu apă.

Valentin Voicilă, în vârstă de 30 de ani, care se declară un fan înfocat al Gloriei Buzău, susţine că se afla în tribună, în spatele băncii de rezerve, şi era pe punctul de a pleca acasă, în momentul în care Andrei Cristea l-ar fi udat cu apă şi l-ar fi înjurat.

"Eram lângă gard jos şi voiam să plec acasă. Atunci a început incidentul între cele două echipe. Cristea a desfăcut o sticlă cu apă şi a aruncat pe mine. Am reacţionat, am intrat pe teren şi l-am învins. Am putut intra pe gazon 2-3 metri pentru că suporterii înpingeau gardul", a spus Voicilă.

Valentin Voicilă susţine că va ataca în instanţă decizia de a nu mai avea acces pe stadioane timp de doi ani de acum încolo.

Buzoianul a adăugat că, după incident, antrenorul echipei Poli Iaşi, Ionuţ Popa, ar fi venit la el şi ar fi dat mâna cu el: "Popa a venit la mine, a dat noroc cu mine şi a spus «da, ai dreptate, e vina jucătorului meu».

Atacantul echipei Poli Iaşi, Andrei Cristea, a refuzat să comenteze, luni, incidentul al cărui protagonist a fost la finalul meciului cu Gloria Buzău, când potrivit oficialilor ieşeni, a fost ameninţat cu pistolul de un personaj din anturajul grupării buzoiene.

"Nu vreau să mai aud de ce s-a întâmplat la Buzău. Mie nu-mi place scandalul şi chiar nu vreau să vorbesc despre aşa ceva. Eu vreau să-mi văd de treaba mea, să mă pregătesc şi să am evoluţii bune. Despre lucruri care nu au legătură cu fotbalul nu am ce să spun. Vă rog să mă înţelegeţi! Atât pot să spun: aşa se întâmplă când eşti la retrogradare", a declarat Andrei Cristea.

Întrebat dacă persoana care l-a ameninţat avea sau nu asupra sa un pistol şi dacă l-a agresat, Cristea a spus că preferă să-i lase pe cei din conducerea clubului să vorbească: "Vă rog să mă înţelegeţi că nu pot vorbi. Poate săptămâna viitoare voi putea spune mai multe, dar acum nu pot. Este un antrenor la echipă, un preşedinte de club, ei sunt mai în măsură să vorbească despre ce a fost la Buzău. Eu vreau să mă liniştesc şi să-mi văd de munca mea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici