Farul şi Gloria Buzău ar putea evolua în Liga a II-a chiar dacă nu au primit licenţa

Directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că echipele care nu au primit licenţa pentru a evolua în sezonul viitor în Liga a II-a pot solicita şi primi, "în mod excepţional", din partea Comitetului Executiv al FRF dreptul de a evolua în eşalonul secund

133 afișări
Imaginea articolului Farul şi Gloria Buzău ar putea evolua în Liga a II-a chiar dacă nu au primit licenţa

Farul şi Gloria Buzău ar putea evolua în Liga a II-a chiar dacă nu au primit licenţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este un an de tranziţie pentru acordarea licenţelor în Liga a II-a. Până acum, era nevoie ca doar primele cinci echipe să primească licenţă. Din sezonul 2011/2012 s-a hotărât ca toate echipele participante în Liga a II-a să deţină licenţă. Comitetul Executuv a aprobat însă o modificare a articolului 20, punctul 6, din ROAF, privind locurile vacante. Astfel, cluburile care nu au primit licenţa pentru a evolua în Liga a II-a, dar care au din punct de vedere sportiv acest drept, pot solicita să evolueze în Liga a II-a, şi primi în mod excepţional acceptul", a spus Duru.

În situaţia descrisă de directorul de licenţiere al FRF, Viorel Duru, se află cluburile Farul Constanţa şi Gloria Buzău.

Juventus Bucureşti, al treilea club căruia nu i-a fost acordată licenţa, era deja retrogradat din punct de vedere sportiv în Liga a III-a. În aceeaşi situaţie cu Juventus Bucureşti s-a aflat şi clubul ACU Arad, care nu a mai făcut însă apel la decizia de neacordare a licenţei.

Alte două cluburi care nu au primit licenţa pentru Liga I, FC Timişoara şi Gloria Bistriţa, nu au înaintat cerere pentru a evolua în Liga a II-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici