FC Braşov: Nu suntem în pericol să nu primim licenţa

Conducerea FC Braşov a anunţat marţi, prin intermediul site-ului oficial, că nu există niciun pericol ca echipa să nu poată începe viitorul sezon competiţional, în ciuda contextului dificil din punct de vedere financiar în care îşi desfăşoară activitatea.

105 afișări
Imaginea articolului FC Braşov: Nu suntem în pericol să nu primim licenţa

FC Braşov: Nu suntem în pericol să nu primim licenţa

"Presa de specialitate de ieri a publicat o declaraţie a preşedintelui Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, Dumitru Costin, care a menţionat şi gruparea noastră printre formaţiile din primul eşalon aflate în pericol de a nu putea începe noul sezon competiţional al Ligii 1!? Nu ştim ce informaţii deţine domnul Costin şi nici nu ne interesează, însă ţinem să facem următoarea precizare pentru iubitorii fotbalului din Braşov: formaţia noastră nu este nici pe departe ameninţată de pericolul de a nu primi licenţă pentru noul sezon al Ligii 1!

Cunoaştem cu toţii contextul dificil în care îşi desfăşoară activitatea toate echipele din ţara şi noi avem restanţe salariale la jucători, fapt pe care l-am recunoscut, dar de aici şi până la a spune că FC Braşov este în pericol să nu poată începe viitorul sezon este drum lung", se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul oficial al grupării braşovene.

Reprezentanţii FC Braşov menţionează faptul că efortul patronului Ioan Neculaie de a asigura bugetul clubului nu este de neglijat, dar ar fi binevenită o susţinere din partea societăţilor private şi autorităţilor locale: "Este foarte adevărat că efortul pe care îl face domnul preşedinte Ioan Neculaie de unul singur pentru a asigura bugetul clubului nu este deloc unul de neglijat şi ar fi foarte binevenită orice susţinere, atât din partea oficialităţilor locale, cât şi din partea societăţilor private, dar nu a fost pusă în discuţie niciodată prezenţa formaţiei în Ligă 1 din raţiuni finaciare sau organizatorice. Din punct de vedere sportiv se poate întâmplă orice, pentru că fotbalul este un joc, dar dacă ţinem cont de parcursul echipei noastre după primele 19 etape ale campionatului, credem că avem speranţe mai mari decât evitarea retrogradării".

Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, Dumitru Costin, a declarat luni, agenţiei MEDIAFAX, că FC Rapid, Dinamo, Gloria Bistriţa, U. Cluj, FC Braşov, CS Turnu Severin şi Gaz Metan Mediaş sunt cele şapte echipe din Liga I care sunt în pericol de a nu putea începe sezonul 2013-2014, conform unui raport prezentat de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, în cadrul C.Ex. al FRF.

"Problema finanţării în fotbal este una critică la toate nivelurile, e buboiul cât casa. S-a ajuns la o limită, la ceea ce îi avertizam că se va întâmpla de acum doi ani. Cel mai probabil în ianuarie se va decide schimbarea sistemului competiţional la primele trei eşaloane. Este nevoie de o schimbare din cauza retragerii mai multor echipe care nu mai pot continua. Şi la Liga I, preşedintele Dumitru Dragomir a prezentat un raport referitor la situaţia financiară. Sunt şapte echipe, Rapid, Dinamo, Gloria Bistriţa, U. Cluj, FC Braşov, Turnu Severin şi Gaz Metan Mediaş, care nu se ştie în ce măsură pot continua în sezonul următor. Unele cu probleme mai mari, altele mai mici. Urmează ca liga să consulte membrii afiliaţi, după care să prezinte un punct de vedere în ceea ce priveşte modificarea sistemului competiţional", a declarat Costin pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, declarase săptămâna trecută că sunt "opt-nouă" echipe în situaţii financiare dificile, fără însă a le nominaliza, şi că este posibil ca din vara anului viitor să rămână doar 14 echipe în Liga I.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici