FC Porto, al şaptelea trofeu internaţional din istorie

FC Porto a obţinut, miercuri seară, pe Dublin Arena, al şaptelea trofeu internaţional din istorie, după ce s-a impus, cu scorul de 1-0 în meciul cu Sporting Braga şi a câştigat Liga Europa.

146 afișări
Imaginea articolului FC Porto, al şaptelea trofeu internaţional din istorie

FC Porto, al şaptelea trofeu internaţional din istorie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FC Porto a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986/1987 şi Liga Campionilor în 2002/2003, Cupa UEFA în 2002/2003, Supercupa Europei în 1987, Cupa Intercontinentală în 1987 şi 2004 şi Liga Europa în 2010/2011.

Pe plan intern, Porto are în palmares 25 de titluri naţionale, 15 Cupe ale Portugaliei şi 17 Supercupe.

FC Porto a devenit în acest sezon doar a doua echipă din istoria Portugaliei care câştigă campionatul fără înfrângere, diferenţa însă faţă de locul al doilea, 21 de puncte distanţă de Benfica Lisabona, fiind cea mai mare din istorie. Porto a încheiat sezonul în Portugalia cu 27 de victorii şi trei rezultate de egalitate.

FC Porto a ajuns în ultimul act al finalei Ligii Europa după un parcurs în care a fost învinsă de două ori, de Sevilla, în returul şaisprezecimilor, şi de Villareal, în a doua manşă a semifinalelor. Porto a trecut în play-off de Genk, cu 7-2 la general, a obţinut cinci victorii şi o remiză în grupa din care mai făceau parte Beşiktaş Istanbul, Austria Viena şi ŢSKA Sofia, iar până în finala competiţiei a mai depăşit pe Sevilla, ŢSKA Moscova, Spartak Moscova şi Villareal.

La 33 de ani, Andre Villas-Boas a devenit cel mai tânăr antrenor care a câştigat un trofeu european. FC Porto poate realiza tripla dacă se impune, duminică, în finala Cupei Portugaliei cu Vitoria Guimaraes.

Liga Europa, denumită în trecut Cupa UEFA, a programat pentru a opta oară o finală între două echipe din aceeaşi ţară. În trecut, au mai fost programate patru finale de Cupa UEFA între formaţii din Italia şi câte un ultim act între echipe din Anglia, Germania şi Spania.

Finala Ligii Europa din 2012 va avea loc la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici