FC Porto cere 17,5 milioane de euro daune pentru suspendările lui Săpunaru şi Hulk

Clubul FC Porto solicită Ligii Profesioniste de Fotbal din Portugalia (LPFP) 17,5 milioane de euro daune pentru suspendările jucătorilor Cristian Săpunaru şi Givanildo Vieira de Souza "Hulk", a declarat preşedintele grupării, Jorge Nuno Pinto da Costa, pentru radio-televiziunea naţională (RTP).

173 afișări
Imaginea articolului FC Porto cere 17,5 milioane de euro daune pentru suspendările lui Săpunaru şi Hulk

FC Porto cere 17,5 milioane de euro daune pentru suspendările lui Săpunaru (Foto) şi Hulk (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Suma cerută de gruparea lui Săpunaru (25 de ani) reprezintă, în opinia conducerii, prejudiciul pentru faptul că, în absenţa de pe gazon a celor doi jucători suspendaţi, echipa nu se va putea califica în sezonul 2010-2011 al Ligii Campionilor.

Cu şase etape înainte de finalul campionatului, FC Porto este a treia în clasament, având 50 puncte, cu 11 mai puţine decât liderul Benfica Lisabona şi cu cinci în urma echipei Sporting Braga.

Din campionatul portughez, doar prima clasată se califică în grupele Ligii Campionilor, vicecampioana joacă două tururi preliminare în aceeaşi competiţie, iar ocupanta ultimei poziţii a podiumului va participa în Liga Europa.

De asemenea, agentul atacantului Hulk (23 de ani), Teodoro Fonseca, a declarat postului naţional de radio al Portugaliei că va chema FIFA în judecată, deoarece, prin suspendarea dictată împotriva brazilianului, valoarea acestui jucător scade, iar, pe de altă parte, fotbalistul va rata prezenţa la turneul final al Cupei Mondiale, care va avea loc în Africa de Sud, în perioada 11 iunie - 11 iulie 2010.

Liga Profesionistă de Fotbal din Portugalia a iniţiat, la 12 ianuarie, proceduri disciplinare împotriva jucătorilor Hulk şi Cristian Săpunaru, împotriva cluburilor Benfica Lisabona şi FC Porto şi împotriva arbitrului Lucilio Baptista, după incidente ce au avut loc în tunelul de la vestiare, pe stadionul Da Luz, la un meci disputat la 20 decembrie. FC Porto a pierdut partida cu Benfica, scor 0-1, iar la finalul meciului, Hulk şi Săpunaru au fost implicaţi într-un incident la tunelul de acces la vestiare.

În 22 decembrie 2009, Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste Portugheze îi suspendase provizoriu pe Săpunaru şi Hulk, iar, la 19 februarie, Comitetul Disciplinar al LPFP a decis să-l suspende pe Hulk pentru patru luni şi să-l amendeze cu 2.250 de euro, pe Săpunaru pentru şase luni şi să-l amendeze cu 4.750 de euro, dar şi să sancţioneze clubul Benfica cu o amendă de 1500 de euro.

Membrii Consiliului de Justiţie al Federaţiei Portugheze de Fotbal au decis, în 24 februarie, reducerea suspendării lui Cristian Săpunaru, la patru etape, în urma recursului înaintat de gruparea portugheză la decizia Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici