FC Viitorul Constanţa: Presupunerile AFAN afectează imaginea lui Gheorghe Hagi

Viitorul Constanţa susţine, într-un comunicat de presă, că presupunerile Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN), privind intenţia clubului de a-i rezilia unilateral contractul lui Vasilică Cristocea, afectează imaginea grupării şi pe cea a lui Gheorghe Hagi.

250 afișări
Imaginea articolului FC Viitorul Constanţa: Presupunerile AFAN afectează imaginea lui Gheorghe Hagi

FC Viitorul Constanţa: Presupunerile AFAN afectează imaginea lui Gheorghe Hagi

"Presupunerile AFAN-ului legate de intenţiile noastre viitoare de a înceta raporturile contractuale cu jucătorul (n.r. - Vasilică Cristocea) nu îl protejează pe acesta, ci afectează imaginea clubului FC Viitorul Constanta şi, implicit, a lui Gheorghe Hagi", susţine conducerea FC Viitorul pe site-ul oficial.

Comunicatul de presă remis, luni, de AFAN reprezintă, conform oficialilor constănţeni, "un atac direct la adresa clubului" şi urmăreşte "mai multe interese, inclusiv modificarea Regulamentului pentru Statutul şi Transferul Jucătorului de Fotbal".

Conducerea FC Viitorul menţionează că AFAN a omis să transmită opiniei publice faptul că cererea lui Vasilică Cristocea formulată în contradictoriu cu clubul a fost respinsă de toate instanţele sportive din România, dar cu toate acestea el a primit toate drepturile salariale cuvenite, i-a fost dublat salariul, a participat la jocurile oficiale şi amicale, precum şi la programul de pregătire din ţară şi din străinătate.

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România a anunţat că îl sprijină la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) pe jucătorul Vasilică Cristocea în litigiul acestuia cu Viitorul Constanţa, grupare la care activează în prezent.

Conform unui comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX, AFAN îi va asigura lui Cristocea asistenţa juridică necesară demersului întreprins pe plan internaţional după ce instanţele sportive interne au judecat "eronat" memoriul fotbalistului privind denunţarea unilaterală a contractului de către gruparea condusă de Gheorghe Hagi.

Conducerea sinducatului fotbaliştilor susţine că, ţinând cont de prevederile Regulamentului privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal (RSTJF), clubul Viitorul Constanţa riscă interzicerea dreptului de a efectua transferuri de jucători pentru două perioade transfer în cazul în care Cristocea câştigă procesul de la TAS.

De asemenea, conform RSTJF clubul constănţean va fi obligat la plata către jucător a unei compensaţii reprezentând valoarea totală a drepturilor financiare cuvenite acestuia până la expirarea contractului.

AFAN suspecteză FC Viitorul Constanţa că va încerca din nou să rezilieze unilateral contractul lui Cristocea, în vară. "Adăugăm că, deşi reprezentanţii Viitorului Constanţa au susţinut la judecata LPF că acest club are nevoie în continuare de Vasilică Cristocea, la finalul anului competiţional, fotbalistul va face, ne temem, obiectul unei noi încercări de reziliere unitaterală. Această suspiciune a AFAN provine din injusta precizare regulamentară că un club poate rezilia unilateral contractului unui fotbalist, dacă acesta nu joacă în 10 la sută din partidele oficiale. Solicităm pe această cale FRF modificarea regulamentului, în sensul eliminării acestei reglementări", se precizează în comunicatul AFAN.

La 15 iulie 2010, Vasilică Cristocea a semnat un contract valabil cinci ani cu clubul Viitorul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici