Federaţia britanică de canotaj cere crearea unei categorii „deschise" pentru sportivii transsexuali

Preşedintele British Rowing (federaţia britanică de canotaj) a cerut organismului de conducere mondial al sportului să urmeze exemplul nataţiei şi să creeze o categorie „deschisă" pentru sportivii transsexuali, relatează Reuters.

76 afișări
Imaginea articolului Federaţia britanică de canotaj cere crearea unei categorii „deschise" pentru sportivii transsexuali

Hepta

Drepturile transsexualilor au devenit un subiect de discuţie important, în timp ce sporturile încearcă să echilibreze incluziunea, asigurându-se în acelaşi timp că nu există niciun avantaj nedrept.

Organismul mondial de conducere a nataţiei, FINA, a votat în iunie pentru a restricţiona participarea atleţilor transsexuali la competiţiile feminine de elită şi a creat un grup de lucru pentru a stabili o categorie „deschisă".

World Rowing permite unui sportiv care a fost bărbat la naştere să concureze în categoria feminină dacă îşi reduce testosteronul sub 5 nanomoli pe litru timp de 12 luni.

„La British Rowing, suntem pe cale să publicăm o actualizare a politicii noastre privind transsexualitatea, care o va alinia cu cea a World Rowing", a declarat preşedintele British Rowing, Mark Davies, la Congresul mondial de canotaj.

„World Rowing este mai puţin protectoare faţă de sportul feminin decât alte federaţii internaţionale, cum ar fi FINA, care a adoptat o politică de a avea categorii deschise.

„Ar putea World Rowing să se uite la politica sa din cauza îngrijorării că există o ameninţare la adresa progreselor greu obţinute în sportul feminin şi să ia în considerare posibilitatea de a urma exemplul FINA?", se întreabă Mark Davies.

World Athletics şi FIFA se numără printre organismele de conducere care îşi revizuiesc orientările privind implicarea sportivilor transsexuali în urma deciziei FINA, care este cea mai strictă din partea oricărui organism sportiv olimpic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici