Federaţia croată, anchetată de FIFA după incidentele de la meciul cu Islanda

FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva federaţiei croate, după ce fundaşul Josip Simunici a scandat sloganuri pronaziste la finalul meciului cu Islanda, din returul barajului Cupei Mondiale.

88 afișări
Imaginea articolului Federaţia croată, anchetată de FIFA după incidentele de la meciul cu Islanda

Federaţia croată, anchetată de FIFA după incidentele de la meciul cu Islanda

Josip Simunici şi fanii croaţi au scandat sloganuri pronaziste, marţi seară, după calificarea Croaţiei la Cupa Mondială, în urma victoriei, scor 2-0, cu Islanda, în returul barajului de accedere la competiţia din Brazilia, informează BBC.

Presa locală a difuzat, miercuri, un material video în care Simunici este văzut luând microfonul pe Stadionul Maksimir din Zagreb, după fluierul final, şi strigând de patru ori: "Pentru patrie" (Za Dom), suporterii răspunzând "Suntem pregătiţi" (Spremni).

Aceste sloganuri datează din perioada în care Croaţia era aliata Germaniei naziste în timpul celui de-al doilea război mondial.

Josep Simunici, în prezent la Dinamo Zagreb, a fost amendat cu 3.200 de euro pentru că a celebrat calificarea Croaţiei la Cupa Mondială în acest mod. Simunici, 35 de ani, a afirmat că gestul său a fost motivat doar de "iubirea pentru poporul croat şi patria sa".

"Este singurul motiv pentru care m-am dus să scandez cu suporterii", a declarat căpitanul formaţiei Dinamo Zagreb, negând "orice conotaţie politică" şi subliniind că nu a fost condus de "ură".

Gestul lui Simunici a fost condamnat de Guvern şi de preşedintele croat, Ivo Josipovici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici