Federaţia Franceză de Tenis, cercetată pentru trafic de bilete la turneul de la Roland Garros

Federaţia Franceză de Tenis a fost percheziţionată, marţi, de către autorităţile din Franţa, ca urmare a unei anchete în care sunt suspiciuni de deturnare de fonduri şi trafic de influenţă, anunţă cotidianul francez L'Equipe.

618 afișări
Imaginea articolului Federaţia Franceză de Tenis, cercetată pentru trafic de bilete la turneul de la Roland Garros

Federaţia Franceză de Tenis, cercetată pentru trafic de bilete la turneul de la Roland Garros

Biroul preşedintelui Jean Gachassin a fost o ţintă a procurorilor, care investighează atât acţiunile acestuia, cât şi ale Federaţiei Franceze. Cercetarea s-a concentrat asupra unei posibil trafic de bilete pentru Roland Garros, după cum relatează sursa citată.

Ancheta a demarat pe fondul unor tensiuni la nivel înalt între preşedintele Jean Gachassin şi Gilbert Ysern, fostul director general al FFT şi al turneului de la Roland Garros, demis la începutul lunii februarie. Acesta din urmă a fost înlocuit cu Guy Forget.

Presa franceză relatează faptul că Jean Gachassin ar fi vândut bilete unui prieten care deţine o agenţie de turism, acesta din urmă comercializându-le apoi la un preţ de cinci ori mai mare. În schimb, preşedintele FFT ar fi fost invitat la deplasările Federaţiei Franceze de Rugby în Turneul celor 6 Naţiuni, toate cheltuielile fiind, desigur, suportate de agenţia de turism care este parte în această anchetă.

Forul FFT este situat chiar în incinta complexului Roland Garros, care va găzdui începând din 22 mai al doilea turneu de Grand Slam al anului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici