Federaţia germană: Presupusa otrăvire a lui Haas - "pură speculaţie"

Federaţia Germană de Tenis (DTB) a calificat, într-un comunicat dat publicităţii vineri, drept "pură speculaţie" cazul privind presupusa otrăvire a sportivului Tommy Haas, care nu a mai putut juca a doua partidă de simplu în semifinalele Cupei Davis, cu Rusia, informează AFP.

6 afișări
Imaginea articolului Federaţia germană: Presupusa otrăvire a lui Haas - "pură speculaţie"

Federaţia germană: Presupusa otrăvire a lui Haas - "pură speculaţie"

"DTB nu are nicio dovadă care să-i permită să afirme că Tommy Haas a fost otrăvit. În situaţia actuală, scenariul unei otrăviri este pură speculaţie. Medicul echipei Germaniei, Erich Rembeck, care a fost prezent la Moscova, l-a asigurat pe preşedintele DTB că, după mai multe analize, nu are în acest moment nicio dovadă medicală concretă de otrăvire", se precizează în comunicat.

Forul a asigurat că ia "foarte în serios" acest caz şi că va ajuta federaţia internaţională (ITF) în ancheta pe care aceasta a lansat-o.

Bolnav în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică a semifinalei disputate în septembrie, Haas, numărul 13 mondial, nu a mai putut juca a doua partidă de simplu lăsând locul lui Philipp Petzschner, un jucător mai puţin puternic decât el. Germania conducea, cu scorul de 2-1, după meciul de dublu, însă a pierdut ultimele două meciuri de simplu şi a ratat calificarea în finala Cupei Davis. Rusia urmează să dispute finala contra SUA, în perioada 30 noiembrie - 2 decembrie, la Portland.

"Nu m-am mai simţit niciodată atât de rău. În acea noapte am petrecut şase ore în toaletă şi chiar m-am gândit că o să mor", a declarat Haas.

Ipoteza potrivit căreia tenismanul Tommy Haas ar fi fost otrăvit de ruși în semifinala Cupei Davis a fost prezentată de cotidianul Bild.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici