Federaţia Internaţională de Tenis sprijină WTA. A decis să suspende toate evenimentele de tenis din China pe fondul situaţiei jucătoarei Peng Shuai

Potrivit unor informaţii credibile, citate de Reuters, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) e autoarea unei răsturnări de situaţie de ultim moment în ceea ce priveşte situaţia lui Peng Shuai, hotărând să susţină WTA şi să suspende toate evenimentele ITF programate iniţial anul viitor, în China.

3272 afișări
Imaginea articolului Federaţia Internaţională de Tenis  sprijină WTA. A decis să suspende toate evenimentele de tenis din China pe fondul situaţiei jucătoarei Peng Shuai

Iniţial, organizaţia a declarat că va continua să monitorizeze situaţia, nefiind dispusă să interzică toate evenimentele din China. Decizia a avut sens, deoarece ITF se ocupă mai ales de evenimente pentru juniori, care permit tinerilor jucători de tenis aspiranţi şi copiilor din întreaga lume să participe la un format competitiv cu premii.

Cu toate acestea, se pare că ITF şi-a schimbat atitudinea, alegând să suspende toate evenimentele din China până când situaţia se va rezolva. Schimbarea de opinie este raportată de Reuters, deşi nu a fost făcut niciun anunţ oficial până la momentul redactării acestui articol.

"Niciun turneu ITF World Tennis Tour masculin sau feminin nu este programat să se joace în China în 2022", a declarat o sursă pentru instituţia media citată, fără a preciza în mod direct că are legătură cu cazul Peng Shuai.

Rămâne de văzut când va fi făcut anunţul oficial şi cum va reacţiona China la o nouă interdicţie.

Peng Shuai l-a acuzat public pe fostul vicepremier Zhang Gaoli de agresiune sexuală pe reţelele de socializare pe 2 noiembrie. Răspunsul imediat al autorităţilor a fost să îi şteargă postarea şi să cenzureze orice acuzaţie.
  
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici