Federaţia Italiană de Fotbal cere procurorilor documente în ancheta privind Juventus

Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) cere procurorilor din Torino acces la noi documente aflate în centrul anchetei pe care aceştia au finalizat-o în cazul clubului de fotbal din Serie A Juventus, a declarat joi pentru Reuters o sursă cu cunoştinţe directe despre acest caz.

158 afișări
Imaginea articolului Federaţia Italiană de Fotbal cere procurorilor documente în ancheta privind Juventus

Demersul FIGC are ca scop evaluarea posibilităţii de a solicita revocarea unei decizii din acest an, când Tribunalul Federal pentru Sport a exonerat Juventus şi alte 10 cluburi într-o anchetă contabilă privind câştigurile de capital din transferurile de jucători.

Procurorii din Torino au declarat luni că au încheiat o investigaţie privind modul în care Juventus şi-a gestionat finanţele între 2018 şi 2020, în timp ce cercetează acuzaţiile de contabilitate falsă şi manipulare a pieţei împotriva clubului de fotbal din Serie A.

Juventus, o afacere listată la Bursa din Milano şi cel mai de succes club de fotbal din Italia, a negat orice abatere şi a declarat că a considerat că a urmat procedurile corecte.

Juventus, consiliul său de administraţie, directorii principali şi membrii consiliului de administraţie al auditorilor săi statutari au fost informaţi că actuala fază a anchetei s-a încheiat, a declarat săptămâna aceasta, într-uncomunicat Anna Maria Loreto, procurorul-şef din Torino, oraşul de origine al clubului.

În Italia, încheierea unei anchete precede, de obicei, orice solicitare din partea procurorilor de a trimite suspecţii în judecată.

Autorităţile sportive ar putea încerca să impună sancţiuni unui club dacă se constată că acesta a încălcat regulile sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici