Federaţia Română de Handbal a adoptat o serie de măsuri care vizează antrenorii şi cluburile

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal s-a întrunit pentru prima dată în 2019 şi a adoptat o serie de măsuri, care îi priveşte pe antrenori şi arbitri. De asemenea, cluburile vor fi nevoite să-şi facă o anumită strategie de viitor în privinţa tinerilor jucători.

137 afișări
Imaginea articolului Federaţia Română de Handbal a adoptat o serie de măsuri care vizează antrenorii şi cluburile

Federaţia Română de Handbal a adoptat o serie de măsuri care vizează antrenorii şi cluburile

Membrii forului de conducere al FR de Handbal au luat o măsură importantă în ceea ce îi priveşte pe antrenorii străini. Aceştia vor putea fi înscrişi în raportul de joc doar dacă au licenţa Master Coach. Aşadar, după ce FRH a introdus criterii de valoare pentru transferul jucătorilor străini, va recurge la o astfel de măsură şi în privinţa tehnicienilor. Mai mult, echipele din Liga Naţională vor fi obligate să aibă cel puţin un antrenor de cetăţenie română înscris pe raportul de joc.

Începând cu sezonul competiţional 2020-2021, este obligatorie prezenţa pe bancă a cel puţin unui antrenor licenţiat Master Coach sau Pro License, pentru fiecare echipă naţională de seniori calificată la un turneu final. Totodată, echipele care vor participa în Liga Campionilor (toate fazele) au obligaţia de a avea pe bancă cel puţin un antrenor licenţiat Master Coach sau Pro License.

O altă măsură priveşte direct cluburile din Liga Naţională. Începând cu sezonul 2020-2021, fiecare echipă va fi obligată să folosească un sportiv sub 23 de ani minimum 30 de minute de joc. Regula vine ca o completare la o altă decizie luată în 2018. Mai exact, cluburile să aibă în teren un sportiv U21 minimum 10 minute la un meci în Liga Naţională. S-a dorit astfel să se asigure continuitatea sportivului măcar până la 23 de ani, când teoretic ar putea fi asimilat ca o certitudine.

Nu în ultimul rând, o măsură îi priveşte direct pe arbitri. FRH a hotărât să înfiinţeze o Comisie de Analiză Video, în cadrul căreia să fie analizate prestaţiile arbitrilor la sesizarea cluburilor. Astfel, pentru o taxă de 1.000 de lei, fiecare club din Liga Naţională va putea să înainteze un memoriu în termen de 48 de ore, cu privire la modul cum afost arbitrate. Soluţionarea cazurilor se va face în maximum 14 zile. Regula se aplică şi la Diviza A – taxă de 500 de lei şi juniori – taxă 300 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici