Federaţiile sportive internaţionale monitorizează îndeaproape criza Ucraina-Rusia

Mai multe federaţii internaţionale monitorizează situaţia în care sunt implicate Ucraina şi Rusia, deşi în acest moment nu există planuri de mutare a unor evenimente sportive majore, conform insidethegame.biz.

193 afișări
Imaginea articolului Federaţiile sportive internaţionale monitorizează îndeaproape criza Ucraina-Rusia

Federaţiile sportive internaţionale monitorizează îndeaproape criza Ucraina-Rusia

După săptămâni de temeri tot mai mari din partea naţiunilor occidentale că Rusia plănuieşte o operaţiune militară la scară largă în Ucraina, Moscova a recunoscut luni seara două regiuni separatiste din estul ţării ca state independente.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat trimiterea de trupe în estul Ucrainei, o acţiune care a provocat sancţiuni din partea Marii Britanii împotriva a trei persoane şi cinci bănci, Uniunea Europeană şi Statele Unite urmându-le exemplul.

Moscova a afirmat că forţele ruseşti urmează să „îndeplinească funcţii de menţinere a păcii".

Evenimentele sportive au fost deja afectate de criză, Marea Britanie retrăgându-se de la meciul de calificare la Cupa Mondială de baschet din 2023 al Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA) din Belarus, care trebuia să aibă loc săptămâna aceasta, iar meciul Ucrainei împotriva Spaniei a fost amânat.

Ucraina trebuia să primească Spania la Kiev.

Belarus se învecinează cu Ucraina şi a organizat exerciţii militare comune cu aliatul său Rusia.

FIBA a declarat pentru insidethegames că meciul dintre Belarus şi Marea Britanie rămâne în continuare aşa cum era programat iniţial.

Competiţiile majore nu au fost încă mutate din Ucraina sau Rusia, deşi acest lucru este ţinut sub observaţie.

Federaţia Internaţională de Schi are programate opt Cupe Mondiale care urmează să se desfăşoare în Rusia, inclusiv în Sunny Valley la schi fond, Moscova la snowboard slalom paralel şi Iaroslavl la sărituri acrobatice, la sfârşitul acestei săptămâni.

Aceasta a confirmat că evenimentele sunt „programate să se desfăşoare aşa cum au fost planificate în calendarele Cupei Mondiale".

Campionatul Mondial de volei masculin este programat să se desfăşoare în 10 oraşe din Rusia în perioada 26 august - 11 septembrie.

Rusiei îi este interzis să găzduiască evenimente majore, inclusiv Campionatele Mondiale, în temeiul sancţiunilor impuse de Agenţia Mondială Antidoping (WADA), care au fost înjumătăţite de la patru la doi ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), în decembrie 2020.

Cu toate acestea, hotărârea TAS a spus că Rusia ar trebui să fie lipsită de orice eveniment pe care are deja dreptul să îl găzduiască „cu excepţia cazului în care este imposibil din punct de vedere legal sau practic să facă acest lucru", iar Federaţia Internaţională de Volei (FIVB) a declarat că WADA a recunoscut că nu ar fi posibil să mute Campionatul Mondial într-o altă ţară.

Kemerovo va organiza, de asemenea, meciuri în Liga Naţiunilor la volei masculin din acest an în luna iulie, precum şi Ufa în Liga Naţiunilor la volei feminin, între 28 iunie şi 3 iulie.

Un eveniment FIVB de volei pe plajă este programat, de asemenea, la Arhangelsk, între 9 şi 13 martie.

Federaţia Internaţională colaborează cu organizatorii, dar, în prezent, nu există planuri de mutare a competiţiilor.

„FIVB colaborează îndeaproape cu Federaţia Rusă de Volei şi cu Comitetul de organizare Volleyball 2022 în pregătirea diferitelor evenimente de volei şi volei pe plajă care urmează să aibă loc în ţară şi care avansează conform planului", a declarat aceasta pentru insidethegames.

„În timp ce FIVB consideră că sportul ar trebui să rămână întotdeauna separat de politică, monitorizăm îndeaproape situaţia pentru a asigura siguranţa şi bunăstarea tuturor participanţilor la evenimentele noastre, care reprezintă prioritatea noastră principală."

În mod similar, Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) ţine sub observaţie situaţia în ceea ce priveşte patru evenimente programate la Kazan.

„FINA monitorizează îndeaproape situaţia din Rusia şi Ucraina", a precizat aceasta într-o declaraţie pentru insidethegames.

„În prezent, nu există planuri de a schimba actualul program de competiţii. FINA va continua să fie în contact cu organizatorii de la Kazan şi va furniza informaţii actualizate pe măsură ce acestea vor fi disponibile."

La Kazan urmează să se desfăşoare etape din Seria Mondială de înot artistic şi scufundări între 8 şi 10 aprilie, Campionatele Mondiale de înot pentru juniori între 23 şi 28 august şi Campionatele Mondiale de înot în bazin de 25 de metri, între 17 şi 22 decembrie.

Federaţia Internaţională de Canoe (ICF) are programate Campionatele Mondiale de Dragon Boat la Ternopil, în Ucraina, între 22 şi 25 septembrie, şi patru evenimente programate în Rusia, în iulie şi august.

Aceasta a declarat, de asemenea, că siguranţa concurenţilor va fi în prim-planul acţiunilor sale.

„Monitorizăm situaţia şi primim actualizări regulate de la organizatorii noştri", a declarat ICF.

"Principala noastră prioritate, ca întotdeauna, va fi sănătatea şi siguranţa sportivilor noştri".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici