Federer plănuieşte „cu siguranţă" să revină în circuit în 2023

Roger Federer a declarat că intenţionează „cu siguranţă" să revină în tenisul de top în 2023, dar a adăugat că nu şi-a făcut planuri concrete în afara apariţiilor programate la Laver Cup şi la turneul de acasă de la Basel, în cursul acestui an.

195 afișări
Imaginea articolului Federer plănuieşte „cu siguranţă" să revină în circuit în 2023

Federer plănuieşte „cu siguranţă" să revină în circuit în 2023

Fostul număr unu mondial, care va împlini 41 de ani în august, nu a mai jucat din iulie anul trecut, când a fost eliminat de la Wimbledon în sferturile de finală împotriva lui Hubert Hurkacz.

La începutul acestui an, Federer şi-a confirmat planurile de a face echipă cu spaniolul Rafa Nadal la Laver Cup de la Londra, înainte de a participa la turneul Swiss Indoors.

„Da, cu siguranţă", a declarat Federer pentru ziarul Tages-Anzeiger când a fost întrebat dacă vrea să revină în circuitul ATP în 2023.

„Cum şi unde, nu ştiu încă. Dar asta ar fi ideea. Încă nu am planificat mai mult decât Laver Cup şi Basel. După Basel, sezonul se termină oricum. Este important pentru mine să mă pun din nou în formă pentru a mă putea antrena pe deplin. După ce voi face asta, pot alege câte turnee voi juca şi unde.

Laver Cup este un început bun, nu trebuie să joc cinci meciuri în şase zile. Voi fi capabil să fac asta la Basel. Dar sunt plin de speranţă, am parcurs un drum lung. Nu sunt departe..."

Coechipierul lui Federer în Laver Cup, Nadal, l-a învins pe norvegianul Casper Ruud pentru a obţine al 14-lea titlu de la Roland Garros, un record, la începutul acestei luni, iar Federer a fost plin de laude la adresa realizărilor spaniolului.

"Este pur şi simplu incredibil ce a realizat Rafa", a spus Federer. „Recordul lui Pete Sampras, pe care l-am bătut, a fost de 14 titluri de Grand Slam.

Acum, Rafa a câştigat Openul Franţei de 14 ori. Este de necrezut. M-am bucurat pentru el că a făcut-o din nou. Jos pălăria în faţa lui Rafa. După a 10-a, a 11-a oară, deja mă gândeam: "Nu se poate aşa ceva". El însă a continuat să ridice ştacheta. Este gigantic".

Federer a făcut pereche cu Nadal pentru primul şi singurul lor meci de dublu împreună, la ediţia inaugurală a Laver Cup de la Praga, în 2017.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici