Federer se întoarce. Tenismanul elveţian va juca în martie la Doha

Tenismenul Roger Federer a anunţat într-un interviu radiofonic acordat postului elveţian SRF că va reveni în circuitul ATP, la turneul de la Doha din luna martie, informează tennisnet.com.

399 afișări
Imaginea articolului Federer se întoarce. Tenismanul elveţian va juca în martie la Doha

FOTO: Profimedia

După mai bine de un an de pauză, Roger Federer a anunţat că se simte suficient de puternic şi de pregătit ca să revină în circuitul mondial ATP.

Federer a jucat ultima dată în 2020, la Australian Open, unde a reuşit să ajungă în semifinale. Ulterior a suferit două operaţii la genunchi, fiind nevoit să întrerupă participările sale în turneele ATP.

Elveţianul a analizat îndelung care ar putea fi momentul revenirii sale şi a decis că turneul de la Doha este cel mai potrivit. „Din păcate Australia ar fi fost mult prea devreme pentru mine.” a spus fostul număr 1 mondial.

Întrebat dacă îşi propune să abordeze şi sezonul turneelor pe zgură, Federer a spus că îşi doreşte acest lucru şi cel mai probabil va fi acolo, dar totul depinde de cum va reacţiona organismul său la revenirea în arenă, după o perioadă atât de îndelungată de pauză.

Totuşi, obiectivele sale în acest sezon sunt participarea la Openul de la Halle, la Wimbledon şi US Open şi mai ales la Olimpiadă.

Ce îl motivează să revină la 39 de ani? „Îmi place să joc tenis pentru viaţa mea”, a spus Federer. „Şi mi-ar plăcea să sărbătoresc din nou mari victorii, iar pentru asta sunt gata să parcurg un nou drum lung şi anevoios”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici