Federer va reveni pe primul loc în clasamentul mondial dacă se va impune la Wimbledon

Tenismanul elveţian Roger Federer va reveni pe primul loc în clasamentul ATP dacă va câştiga turneul de la Wimbledon, competiţie de la care spaniolul Rafael Nadal, actualul lider mondial, s-a retras.

30 afișări
Imaginea articolului Federer va reveni pe primul loc în clasamentul mondial dacă se va impune la Wimbledon

Federer va reveni pe primul loc în clasamentul mondial dacă se va impune la Wimbledon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Britanicul Andy Murray, numărul 3 mondial, se va apropia la 5 puncte de Nadal în clasamentul ATP, în cazul în care va câştiga turneul de la Wimbledon, dar nu îl va depăşi pe spaniol.

Rafael Nadal, care s-a impus la Wimbledon în 2008, va pierde cele 2.000 de puncte aduse de această victorie şi va avea 10.735 de puncte.

În cazul în care va câştiga turneul, Federer va ajunge să aibă 11.220 de puncte. Murray va acumula, în cazul victoriei, 10.730 de puncte.

Rafael Nadal este numărul 1 mondial de la 18 august 2008. Înainte ca spaniolul să treacă pe primul loc în clasamentul mondial, Federer a fost lider al acestei ierarhii 237 de săptămâni consecutiv.

Nadal a anunţat, vineri seară, că nu va participa la turneul de la Wimbledon, unde este deţinătorul titlului, din cauza unor probleme la genunchi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici