Femeia care a renunţat la minge ca să salveze vieţi

  • Rachel Unitt a jucat mai bine de 20 de ani fotbal, având peste 100 de partide pentru naţionala Angliei
  • Ea a participat la 5 turnee finale şi a trecut pe la Fulham, Everton sau Leeds United
  • La 36 de ani s-a retras din fotbal şi a devenit pompier
995 afișări
Imaginea articolului Femeia care a renunţat la minge ca să salveze vieţi

Sursă foto: www.thefa.com

Rachel Unitt şi-a construit o carieră impresionantă în fotbal. A început la 15 ani la singurul club profesionist la acea oră, Fulham Ladies. Însă încă de atunci şi-a dat seama ce îşi doreşte să facă atunci când se va retrage din fotbal.

"Am vrut să lucrez la detaşament de pompieri încă de când aveam 15 ani şi am fost la cel din Walsall pentru a face practică pe timpul şcolii. Ştiam de atunci că asta vreau să fac când voi părăsi fotbalul. Mai bine de 20 de ani mai târziu, la 36 de ani, m-am alăturat Staffordshire Fire and Rescue Service. Ce am făcut în acest timp? Am fost la două Campionate Mondiale, trei Campionate Europene şi am obţinut mai bine de 100 de selecţii în naţionala Angliei", povesteşte Rachel într-un articol pentru Telegraph.

Rachel a jucat pe postul de fundaş stânga. Cu toate astea, în 2004 şi 2006 a fost desemnată Jucătoarea Anului de către Federaţia Engleză. În 2016 a fost inclusă în Hall of Fame-ul fotbalului englez la Muzeul Naţional de Fotbal. Când s-a apropiat de finalul carierei nu a simţit panica pe care o au adesea sportivii când urmează să îşi încheie cariera.

"În urmă cu 2 ani am aplicat pentru un curs intensiv de 15 săptămâni la sediul Staffordshire Fire and Rescue. Ca jucătoare de fotbal, aproape tot ce înveţi se poate transfera în această meserie şi asta am scris în scrisoarea de intenţie. Munca în echipă este cea mai importantă: dacă nu comunici cu serviciul de pompieri, indiferent de care este incidentul la care răspunzi, totul se poate destrăma. Trebuie să ai omogenitate, încredere, sinceritate, lucruri pe care le înveţi în fotbal.

Anul trecut am devenit pompier cu acte în regulă. Slujba este variată. Mergem la tot felul de incidente: incendii, coliziuni în trafic, inundaţii, salvăm animale, asistăm poliţia sau paramedicii. Fiecare tură este diferită. Nu ştii niciodată pentru ce vei fi chemat.

Să pun pe mine tricoul naţionalei Angliei a fost copleşitor şi m-am simţit mândră şi în vârful lumii. Dar să salvezi viaţa cuiva, să îi scoţi dintr-o casă aflată în flăcări sau dintr-o maşină, nu există un sentiment mai frumos. De aceea este cel mai tare job din lume", a mai scris Rachel Unitt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici