Fernando Alonso şi Valtteri Bottas vor concura în Malaysia

Piloţii Fernando Alonso şi Valtteri Bottas, absenţi de la prima cursă a sezonului de Formula 1 din motive medicale, se vor afla la volanul monoposturilor McLaren-Honda, respectiv Williams, începând de vineri, odată cu antrenamentele Marelui Premiu al Australiei, informează Sky Sports.

88 afișări
Imaginea articolului Fernando Alonso şi Valtteri Bottas vor concura în Malaysia

Fernando Alonso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atât Bottas, cât şi Alonso au efectuat, joi, o serie de teste fizice în faţa comisiei medicale a FIA, pe care cei doi le-au trecut cu bine, astfel că au fost declaraţi apţi pentru a concura în Marele Premiu al Malaysiei, din acest week-end.

Fernando Alonso a suferit un accident, la 22 februarie, într-o sesiune de teste desfăşurată de la Barcelona, fiind transportat cu elicopterul la spital.

Spaniolul a petrecut mai multe zile la terapie intensivă, unde a a fost supus la o serie de controale medicale, care nu au relevat vreo afecţiune suferită în urma accidentului. Alonso a fost externat la 25 februarie.

Totuşi, medicii i-au recomandat pilotului să nu participe la etapa de debut a sezonului de Formula 1, găzduită de circuitul Albert Park din Melbourne, pentru a reduce astfel riscul apariţiei "sindromului de retraumatizare".

Finlandezul Valtteri Bottas (Williams) a acuzat dureri la spate şi a fost spitalizat după calificările care au avut loc la 14 martie.

McLaren a putut să-l înlocuiască pe Alonso cu Kevin Magnussen, pentru că absenţa spaniolului a fost cunsocută înaintea MP al Australiei. Deoarece Bottas a luat parte la calificări, Williams nu a avut voie să alinieze un alt pilot pe grila de start, în locul titularului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici