Ferrari vrea şi titlul mondial la piloţi

Echipa Ferrari, care a câştigat al 15-lea titlu mondial la constructori din istorie, după ce McLaren-Mercedes a decis, vineri, să nu facă apel la decizia FIA, a anunţat că îşi va concentra toate eforturile pentru a obţine şi titlul mondial la piloţi, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Ferrari vrea şi titlul mondial la piloţi

Ferrari vrea şi titlul mondial la piloţi

"Scuderia Ferrari a câştigat Campionatul Mondial la constructori în 2007, al 15-lea titlu din istorie, al şaptelea în cursul ultimilor nouă ani. McLaren a ales să nu facă apel al decizia Consiliului Mondial al FIA din data de 13 septembrie, acceptând sancţiunea impusă pentru că a încălcat articolul 151c din Codul sportiv internaţional. Ferrari va depune acum toate eforturile în ultimele trei curse ale sezonului, pentru a câştiga şi titlul mondial la piloţi", se arată într-un comunicat al echipei de la Maranello.

Responsabilii de la McLaren-Mercedes au anunţat, vineri, că au renunţat să facă apel la decizia Consiliului Mondial al FIA de a-i retrage punctele obţinute în acest sezon al Campionatului Mondial şi de a o amenda cu suma de 100 de milioane de dolari, pentru spionaj. Astfel, Ferrari a devenit noua campioană mondială la constructori, după ce piloţii Kimi Raikkonen şi Felipe Massa au ocupat, în ordine, primele două locuri în Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, desfăşurat duminică, şi a acumulat 161 de puncte în clasament. Ferrari nu mai poate fi ajunsă de echipa BMW-Sauber, care are 90 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici