FIA a refuzat intrarea Stefan GP în Formula 1, Campionatul începe cu 12 echipe

FIA a anunţat, miercuri seară, lista participanţilor în Campionatul Mondial de Formula 1, pe care nu figurează team-ul Stefan GP, care spera să ia locul americanilor de la USF1, astfel că la startul primei etape, Marele Premiu al statului Bahrain, vor fi prezente 12 echipe.

31 afișări
Imaginea articolului FIA a refuzat intrarea Stefan GP în Formula 1, Campionatul începe cu 12 echipe

FIA a refuzat intrarea Stefan GP în Formula 1, Campionatul începe cu 12 echipe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2009, FIA a extins numărul de echipe care pot participa la CM de Formula 1, acceptând înscrierea în competiţie a patru noi team-uri: USF1, Manor (redenumită ulterior Virgin), Campos Meta (acum Hispania Racing) şi Lotus.

Dintre acestea, USF1 nu a putut obţine finanţarea necesară şi a anunţat, miercuri, că abandonează dezvoltarea monopostului pentru acest an, cerând FIA să permită amânarea intrării echipei în Formula 1 până în 2011.

Renunţarea USF1 a lăsat un loc liber în grupul de 13 echipe pe care FIA l-a stabilit pentru acest sezon, iar team-ul sârb Stefan GP, care a preluat o parte din infrastructura Toyota F1, după ce constructorul nipon s-a retras din Marele Circ, a sperat că va a fi admis în competiţie pe ultima sută de metri. Însă FIA a decis că este prea târziu să mai accepte intrarea în F1 a Stefan GP, astfel că principala competiţie automobilistică va începe, la 14 martie, cu 12 echipe.

Formaţiile participante sunt următoarele: Mercedes GP, McLaren-Mercedes, Ferrari, Red Bull, Toro Rosso, BMW-Sauber, Renault, Force India, Williams, Lotus, Virgin şi Hispania Racing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici