FIA: Reducerea costurilor în F1 este obligatorie

Federaţia Internaţională de automobilism (FIA) a precizat, marţi, că reducerea de costuri în Formula 1 este obligatorie, râspunzând astfel conducerii scuderiei Ferrari, care a ameninţat că se va retrage din F1 dacă se va impune standardizarea motoarelor.

12 afișări
Imaginea articolului FIA: Reducerea costurilor în F1 este obligatorie

FIA: Reducerea costurilor în F1 este obligatorie

"Consiliul de Administaţie al echipei Ferrari a fost prost informat. FIA a propus trei variante echipelor pentru reducerea costurilor, una dintre acestea este cea de standardizare a motoarelor, iar cea de-a doua este ca producătorii să facă posibilă furnizarea în comun la echipele independente a unor motoarele auxiliare mai ieftine de 5 milioane de euro pe sezon", a explicat FIA într-un comunicat.

Ferrari a precizat, luni, că ia în considerare varianta retragerii din Formula 1 dacă se va ajunge la standardizarea motoarele, argumentând că acest lucru ar priva Formula 1 de principalul motiv al existenţei sale, şi anume concurenţă şi dezvoltare tehnologică.

"FIA este încântată de succesul financiar al echipei Ferrari şi speră ca aceasta să continue în F1. Dar un număr de echipe se confruntă cu costurile care depăşesc cu mult veniturile lor şi acest lucru nu mai trebuie să dureze. Acum depinde doar de producători să accepte una din cele trei propuneri ale FIA sau să prezinte propuneri concrete pentru a reduce costurile la un nivel acceptabil. Dacă nu se întâmplă nimic, FIA va lua toate măsurile necesare pentru a menţine un campionat mondial credibil", se mai arată în comunicatul FIA.

FIA a făcut un apel la 17 octombrie, pentru a se găsi un furnizor de motoare şi transmisii standardizate care vor fi utilizate în F1 din sezonul 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici