FIFA a aprobat modificări în regulamentul transferurilor de jucători

Consiliul FIFA a luat mai multe decizii care vor reforma transferurile de jucători, anunţă sâmbătă FRF. Acestea vor intra în vigoare din 16 noiembrie.

187 afișări
Imaginea articolului FIFA a aprobat modificări în regulamentul transferurilor de jucători

Potrivit unui comunicat al FRF, a fost aprobat Regulamentul FIFA Clearing House, un pas major pentru transparenţă în transferuri la nivel global. Reglementările sunt parte din reforma sistemului de transferuri, unul din principalele obiective ale FIFA, şi vin ca urmare a unui amplu proces de consultare cu toate părţile interesate care a fost demarat încă din 2017.

Reglementările vor intra în vigoare în 16 noiembrie 2022.

Conform acestora, FIFA Clearing House va centraliza, procesa şi automatiza plăţile între cluburi, grilele de formare şi contribuţiile de solidaritate, promovând astfel transparenţa financiară şi integritatea în cadrul sistemului de transfer internaţional.

Se estimează că, prin intermediul FIFA Clearing House, aproape 400 de milioane de dolari vor fi distribuite în fiecare an cluburilor formatoare de jucători, ceea ce ar însemna o creştere de cinci ori în comparaţie cu situaţia actuală.

„Aceste regulamente transmit un mesaj clar în legătură cu reforma transferurilor internaţionale: FIFA se angajează să protejeze integritatea jocului şi să asigure funcţionarea piramidei fotbalului în spiritul solidarităţii şi transparenţei”, a spus preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

În ceea ce priveşte transferul internaţional al jucătorilor minori, Consiliul FIFA a convenit, de asemenea, să stabilească primul cadru de reglementare pentru participarea la trialuri, inclusiv reguli privind asistenţa medicală, vârsta minimă şi o modalitate eficientă de a solicita protecţie juridică.

De asemenea, au fost modificate şi prevederile din Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor care fac referire la înregistrarea jucătorilor în diverse situaţii umanitare speciale, mai transmite FRF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici