FIFA a finalizat o anchetă de 22 de luni şi a predat un raport de 1.300 de pagini autorităţilor

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a anunţat, vineri, prin intermediul site-ului oficial, că a finalizat o anchetă internă care a durat 22 de luni, în cazul sesizărilor de corupţie, şi a predat un raport de 1.300 de pagini autorităţilor elveţiene.

2482 afișări
Imaginea articolului FIFA a finalizat o anchetă de 22 de luni şi a predat un raport de 1.300 de pagini autorităţilor

FIFA a finalizat o anchetă de 22 de luni şi a predat un raport de 1.300 de pagini autorităţilor (Imagine AFP)

Oficialii forului de conducere al fotbalului susţin că mai mult de 2,5 milioane de documente au fost analizate în cursul anchetei. Demersurile FIFA au început după ce mai mulţi oficiali au pledat vinovat la acuzaţii de corupţie. Conducătorii forului cu sediul la Zurich au declarat că, de asemenea, vor pune documentele la dispoziţia procurorilor americani.

Josep Blatter, Michel Platini şi Jerome Vackle au fost deja suspendaţi de către FIFA câte şase, respectiv 10 ani, din orice activitate fotbalistică.

"FIFA îşi va întoarce acum privirea spre joc, fani şi fotbaliştii din întreaga lume", a spus preşedintele Giani Infantino într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici