Gheorghe Hagi, dezamăgit de ceea ce se întâmplă în jurul echipei naţionale

Gheorghe Hagi, ajuns la 52 de ani, se declară dezamăgit de ceea ce se întâmplă în jurul echipei naţionale a României şi spune că nu mai intenţionează vreodată să accepte postul de selecţioner. Hagi spune că îşi va vedea doar de activitatea sa de la echipa de club.

1181 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Hagi, dezamăgit de ceea ce se întâmplă în jurul echipei naţionale

Gheorghe Hagi: Nu mai sunt interesat de naţională, nu îmi doresc postul de selecţioner (Imagine: Justinel Stavaru/ Mediafax Foto)

Şansele de calificare la Campionatul Mondial din 2018 s-au micşorat considerabil după ce România a făcut doar egal cu Danemarca, scor 0-0. Cu toate acestea, Răzvan Burleanu l-a reconfirmat pe Christoph Daum în funcţia de selecţioner, o situaţie ce pare că l-a dezamăgit pe Gică Hagi. Managerul tehnic al clubului Viitorul spune că se va abţine să mai comenteze despre naţională şi că nu îşi mai doreşte să ocupe postul de selecţioner.

"Întrebare şmecheră, mă abţin, o să scrieţi iar că atac Federaţia. Nu mai comentez deloc, absolut deloc. Absolut nimic legat de echipa naţională eu nu voi mai comenta. Nici de Federaţie, nici de regulament, nici de fotbalul românesc. Doar de echipa mea şi atât. M-am săturat, sunt sătul şi dezamăgit de tot. Nu mai pot să îmi dau cu părerea, asta simt.

Eu nu mai vorbesc, nu mă mai interesează, nu mai sunt interesat de echipa naţională. Doresc fotbalului românesc să facă performanţă, să ajungă pe cele mai înalte culmi, nu îmi doresc postul de selecţioner. Nu îmi doresc şi nu o să antrenez echipa naţională. Niciodată! E mai simplu aşa, ca să nu atac pe nimeni, să nu se simtă nimeni. Popescu s-a retras, acum mă retrag eu", a anunţat Hagi, potrivit DigiSport.

Mai departe, finanţatorul Viitorului a făcut un exerciţiu de imaginţie despre cum ar trebui să funcţioneze lucrurile la naţională.

"Eu, dacă aş fi mâine la echipa naţională, mi-aş construi propria mea echipă, ca o echipă de club, cu viziunea pe care o am, cu stilul pe care îl am, cu selecţia pe care o fac. Trebuie să construim echipe naţionale care fac rezultate. Să ne propunem să avem rezultate şi să revenim la perioada în care ne calificam la fiecare turneu final. Acesta e primul lucru pe care l-aş implementa: rezultat şi performanţă. Pe înfrângeri nu construieşti nimic, te duci în jos", a mai spus Hagi.

Gheorghe Hagi a ocupat postul de selecţioner al echipei naţionale a României în 2001, timp de cinci luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici