FIFA a ratificat interdicţia de 10 luni la nivel mondial pentru Tonali de la Newcastle

Suspendarea internaţionalului italian Sandro Tonali, de la Newcastle United, pentru încălcarea regulilor privind pariurile, se va aplica la nivel mondial, a anunţat FIFA, ceea ce înseamnă că mijlocaşul nu mai poate juca în prezent pentru echipa din Premier League.

431 afișări
Imaginea articolului FIFA a ratificat interdicţia de 10 luni la nivel mondial pentru Tonali de la Newcastle

Sursa foto: MediafaxFoto

Tonali a fost sancţionat joi de către Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) cu o interdicţie de 18 luni, din care opt luni vor fi comutate pentru un tratament alternativ, după ce s-a ajuns la un acord cu Parchetul Federal.

FIFA a precizat că FIGC a cerut ca interdicţia să se aplice la nivel mondial, ceea ce a fost aprobat. Această interdicţie intră în vigoare imediat.

"Cererea înaintată de Federaţia Italiană de Fotbal de a extinde sancţiunea pe care a impus-o jucătorului Sandro Tonali la 27 octombrie 2023 pentru a avea efect la nivel mondial a fost acordată", a declarat FIFA pentru Reuters.

Managerul echipei Newcastle, Eddie Howe, a declarat că trupa de pe St James' Park se află în incertitudine în privinţa selecţiei lui Tonali, deoarece nu a primit încă o confirmare oficială din partea autorităţilor italiene.

Howe a adăugat că există "şanse mari" ca Tonali să joace pentru club sâmbătă, când se va deplasa la Wolverhampton Wanderers.

Tonali s-a transferat la Newcastle de la AC Milan în iulie pentru o sumă anunţată de 70 de milioane de euro, o sumă record pentru un jucător italian, dar va rata restul sezonului, precum şi Campionatul European din 2024, dacă Italia se va califica.

Ultimul său meci a fost o apariţie în a doua repriză în înfrângerea de miercuri, cu 1-0, pe teren propriu, în faţa Borussiei Dortmund, în Liga Campionilor.

Jucătorul de 23 de ani este cel mai important jucător de profil prins într-un scandal de pariuri care zguduie fotbalul italian. Agentul său a declarat că suferă de dependenţă de jocuri de noroc.

Mijlocaşul Nicolo Fagioli de la Juventus a acceptat o interdicţie de şapte luni ca parte a unei înţelegeri cu FIGC după ce a recunoscut că are probleme cu jocurile de noroc.

Ultimul jucător de profil din Premier League care a fost interzis pentru încălcarea regulilor de pariuri a fost atacantul englez al lui Brentford, Ivan Toney . El a fost interzis pentru opt luni în luna mai.

Internaţionalul englez a recunoscut 232 de încălcări ale regulilor de pariuri ale Federaţiei de Fotbal şi nu va putea juca din nou până la 16 ianuarie 2024.

Coechipierul lui Tonali de la Newcastle, Kieran Trippier, a fost, de asemenea, suspendat pentru 10 săptămâni în 2020, când fundaşul dreapta al Angliei a încălcat regulile privind pariurile. La acea vreme, Trippier se afla la Atletico Madrid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici