FIFA este acuzată că a furat ideea sistemului de analiză video. Un bărbat solicită de la forul internaţional despăgubiri de 15 milioane de euro

FIFA este somată să nu mai folosească VAR-ul. Un spaniol susţine, cu probe, că este iniţiatorul sistemului folosit la Campionatul Mondial din Rusia.

1559 afișări
Imaginea articolului FIFA este acuzată că a furat ideea sistemului de analiză video. Un bărbat solicită de la forul internaţional despăgubiri de 15 milioane de euro

Foto: FIFA

Francisco Lopez solicită de la FIFA 15 milioane de euro, pe motiv că forul internaţional i-ar fi furat invenţia. Spaniolul a prezentat probe care atestă faptul că ideea îi aparţine şi a fost gândită încă de acum 19 ani. Francisco face trimitere la cadrul legal şi este părere că i s-a încălcat dreptul de proprietate intelectuală.

El ar fi prezentat proiectul, înainte ca acesta să fie implementat, către Ministerul Culturii din Spania.
„Proiectul meu este acelaşi cu cel folosit astăzi la Campionatul Mondial. Este programul pe care eu l-am propus în 1999.
Vreau ca FIFA să îşi ceară scuze pentru situaţie, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru. O să cer şi 15 milioane de euro. Câte 3 milioane pentru fiecare an în care a fost folosit”, a declarat Francisco Lopez, citat de Marca.

Chiar dacă este în dispută cu FIFA, Lopez este de părere că VAR-ul va avea consecinţe benefice în fotbal: „E bine că sistemul a fost introdus. Fotbalul a fost reinventat datorită lui. S-a schimbat, parcă e un alt sport”, a încheiat spaniolul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici