FIFA vrea să-i interzică lui Rosberg să poarte casca dedicată succesului Germaniei la CM

FIFA vrea să-i interzică pilotului de Formula 1 Nico Rosberg să poarte la cursa de la Hockenheim casaca cu design special, dedicată victoriei Germaniei la Cupa Mondială din Brazilia, pentru că foloseşte imaginea trofeului CM fără acordul forului fotbalistic internaţional.

194 afișări
Imaginea articolului FIFA vrea să-i interzică lui Rosberg să poarte casca dedicată succesului Germaniei la CM

FIFA vrea să-i interzică lui Rosberg să poarte casca dedicată succesului Germaniei la CM (Imagine: Twitter)

Potrivit Bild, citat de motorsport.com, imaginea trofeului Cupei Mondiale este marcă înregistrată a FIFA şi este interzisă folosirea ei fără acordul forului.

"Orice utilizare neautorizată a mărcilor înregistrate subminează nu numai integritatea Cupei Mondiale FIFA şi a programului său de marketing, ci afectează totodată interesele întregii comunităţi fotbalistice", avertizează FIFA în materialele sale publice.

Liderul clasamentului piloţilor de Formula 1, Nico Rosberg (Mercedes), intenţionează să poarte o cască specială la cursa de la Hockenheim, programată în acest week-end, pentru a marca al patrulea titlu de campioană mondială câştigat de naţionala de fotbal a Germaniei.

Casca este în culorile drapelului german, iar pe spatele acesteia este reprodus trofeul Cupei Mondiale. Sub trofeu sunt patru stele, reprezentând cele patru titluri câştigate de Germania, în 1954, 1974, 1990 şi 2014. În mod normal, pilotul german poartă o cască de culoare galbenă la curse.

Rosberg şi-a prezentat noua cască pe contul său de Twitter

Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei, a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, va avea loc de vineri până duminică, la Hockenheim.

Reprezentativa Germaniei a câştigat Cupa Mondială pentru a patra oară în istorie, în urma victoriei obţinute duminică, scor 1-0, după prelungiri, pe arena Maracana din Rio de Janeiro, în faţa selecţionatei Argentinei, în finala competiţiei din Brazilia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici