Final de partidă Steaua - Rapid 0-2 (Niculae 23, Grigore 68)! Rapid merge la barajul pentru promovarea în Liga a treia, după ce s-a impus în faţa rivalei Steaua

Cel mai aşteptat sezon al Ligii 4 din istoria fotbalului românesc s-a încheiat oficial duminică, cu un nou meci de gală pe Arena Naţională. Steaua şi Rapid au stat faţă în faţă pentru a treia oară în acest sezon, iar aproximativ 20.000 de fani au fost pe cel mai mare stadion al ţării unde au urmărit atât duelul de pe teren, cât şi cel din tribune.

2885 afișări
Imaginea articolului Final de partidă Steaua - Rapid 0-2 (Niculae 23, Grigore 68)! Rapid merge la barajul pentru promovarea în Liga a treia, după ce s-a impus în faţa rivalei Steaua

Meciul de gală Steaua - Rapid se joacă ACUM! Atmosferă incendiară pe Arena Naţională

Meciul dintre CSA Steaua şi Academia Rapid s-a terminat 0-2, graţie reuşitelor lui Daniela Niculae ,min. 23 şi Grigore, min.68. 

Rapidul a controlat meciul de la un capăt la altul, creându-şi câteva ocazii mari. În prima repriză, şansa a făcut ca portarul Stelei să primească gol doar de la Daniel Niculae, deşi ocaziile Rapidului au curs într-un număr mare. CSA nu s-a remarcat prin atacuri periculoase, jocul fiind presărat cu multe greşeli de păstrare a posesiei. Şi în a doua parte a jocului Rapidul a fost echipa mai periculoasă şi, chiar dacă nu a mai forţat, a marcat în minutul 68, prin Grigore. De partea cealaltă, elevii lui Marius Lăcătuş nu s-au regăsit deloc, evoluţia lor fiind una şteasă, cu multe erori la mijlocul terenului.

În urma acestei victorii, s-a consemnat calificarea Rapidului în meciul de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a.

CITEŞTE LIVE TEXT complet în care este descrisă ATMOSFERA de pe stadion!

Dacă în meciul din returul sezonului regular s-au vândut 36.277 de bilete şi partida nu a fost lipsită de incidente, AMFB a pus în vânzare doar 18.000 de bilete, dintre care 15.000 au fost epuizate în primele două zile. De aceea, la cererea rapidiştilor, forul care organizează Liga 4 Bucureşti a deschis şi inelul al doilea. Iar spectacolul va fi garantat de cele două galerii, ambele promiţând că se vor ridica, din nou, la înălţimea aşteptărilor create odată cu meciul de pe 31 aprilie (3-1 pentru Rapid, tot pe Arena Naţională).

Dacă din punct de vedere al ultraşilor echilibrul e garantat, iar 500 de jandarmi şi 460 de stewarzi vor încerca să menţină liniştea, pe teren rapidiştii pleacă cu un avantaj important. Cu nouă puncte după două etape din play-off, giuleştenii au un avans de trei puncte faţă de marea rivală, iar un egal îi aduce la două meciuri de promovarea în Liga 3, urmând să joace barajul cu câştigătoarea din Liga 4 Giurgiu, pe 16 şi 23 iunie. În acest play-off, Rapid s-a distrat cu Dinamo (4-0) şi AS Tricolor (4-0), în timp ce Steaua a făcut un pas greşit (1-1 cu Dinamo) şi a obţinut o victorie la scor (6-0 cu AS Tricolor).

Clasamentul play-off-ului Ligii 4, înaintea ultimului meci:

1. Rapid - 9 puncte;
2. Steaua - 6 puncte;
3. Dinamo - 2 puncte;
4. Tricolor - 0 puncte;
* Rapid a intrat cu trei puncte în play-off, Steaua cu două.
În turul sezonului regular, cele două echipe au remizat pe Giuleşti, scor 1-1. În retur, Rapid a câştigat clar pe Arena Naţională, scor 3-1.

Steaua - Rapid. Ultima reprezentaţie a lui Pancu?

Iar derby-ul de pe Arena Naţională va fi, cu siguranţă, ultimul pentru Daniel Pancu. Ajuns la 40 de ani, veteranul giuleştenilor a marcat 20 de goluri în acest sezon al Ligii 4, dar a anunţat că nu va mai continua şi sezonul viitor. În cazul în care Steaua va câştiga şi va obţine locul de baraj, meciul de duminică va fi ultimul din cariera celui care a cucerit un titlu, trei Cupe şi două Supercupe ale României alături de vişinii: "Decizia era luată de mult. Din septembrie o să fiu destul de ocupat. O să fiu directorul tehnic al Rapidului. Avem mult de lucru, grupe de copii şi juniori, infrastructură, terenuri de antrenament. Pur şi simplu nu o să mai am timp de meseria asta de jucător, care e cea mai frumoasă din lume. A fost minunat, sper să închei cu o promovare. Sunt mândru de ce am realizat, nu numai la Rapid, ci în toată cariera", spus Pancu, la Digi Sport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici