Finală dramatică la Madrid. Halep a pierdut meciul în minimum de seturi

Jucătoarea de tenis din România Simona Halep a fost învinsă, sâmbătă seară, de olandeza Kiki Bertens în finala turneului Masters 1000 de la Madrid. Constănţeanca ratează astfel revenirea de luni pe locul 1 mondial, dar are asigurat locul secund.

2300 afișări
Imaginea articolului Finală dramatică la Madrid. Halep a pierdut meciul în minimum de seturi

Finala de la Madrid. Halep luptă pentru primul trofeu al sezonului şi locul 1 în lume

Românca a pierdut primul set uşor, scor 4-6, după ce, de la 4-2, nu a mai câştigat un game. Olandeza a adunat game după game, graţie celor 13 greşeli neforţate comise de Simona Halep, care nu a lovit decisiv decât de 3 ori, şi a câştigat categoric prima manşă.

Nici în cel de-al doilea set, Simona Halep nu a reuşit să-i facă faţă olandezei, a ratat mai multe mingi de break şi a pierdut cu 4-6.

Românca ratează astfel şansa de a reveni de luni pe primul loc WTA, dar are asigurat însă locul secund.

Kiki Bertens se află pentru a două oară consecutiv în finala turneului de la Madrid, anul trecut fiind învinsă în ultimul act de Petra Kvitova.

Olandeza va primi, pentru câştigarea trofeului, peste 1.200.000 de euro şi 1.000 de puncte WTA.

Halep,către Bertens: Mi-ai luat două trofee, sper că vom juca mai des şi voi reuşi să-mi iau revanşa

Jucătoarea de tenis din România Simona Halep a declarat, sâmbătă seară, după ce a pierdut finala de la Madrid, că speră să mai aibă ocazia de a juca contra olandezei Kiki Bertens pentru că trebuie să-şi ia revanşa.

"Acesta este un turneu extraordinar pentru mine. Nu aş fi putut fi mai fericită pentru că sunt din nou pe această scenă - este a patra finală pentru mine. Evident, sunt puţin tristă că am pierdut finala, dar Kiki a jucat tenis mai bun, a jucat toată săptamâna un tenis foarte bun. Felicitări", a transmis sportiva care, acum, are două trofee mari şi două farfurii de finalistă în capitala Spaniei.

Românca a găsit puterea să şi glumească cu sportiva care tocmai o învinsese: "Mi-ai luat două trofee, la două turnee, sper că vom juca mai des şi voi reuşi să îmi iau revanşa. Succes pe mai departe şi la Roland Garros".

Simona Halep va reveni pe teren săptămâna viitoare, pe terenurile cu zgură de la Roma, turneu la care a disputat finala în ultimele două ediţii.


Aflată la a patra finală a carierei la Mutua Madrid Open - un nou record absolut pentru competiţia din capitala Spaniei, Halep se află faţă în faţă cu finalista de anul trecut. Cele două se cunosc bine, fiind la a şasea partidă directă în circuit din 2010 până în prezent, luând la rând toate suprafeţele de joc. Halep are avantaj 3-2 în faţa lui Bertens, meciurile pe zgură fiind împărţite, 1-1. Relevant este însă doar cel de-al doilea lor duel pe zgură, din 2017, din semifinala de la Roma, acolo unde Simona s-a impus în două seturi, la 5 şi la 1. Primul meci pe suprafaţa cărămizie s-a jucat în 2012, cu mult înainte ca jocul celor două să capete valenţele actuale.

În cel mai recent duel direct, în finala de la Cincinnati din 2018, olandeza de 1,82 m a salvat minge de meci şi a construit apoi o revenire impresionantă, folosindu-se de atacuri superbe de pe linia de fund a terenului, câştigând trofeul, după un 2-6, 7-6(6), 6-2.

Mizele finalei

După ce a stabilit un nou record în ceea ce priveşte numărul de finale jucate la Madrid, Simona Halep are şansa de a egala recordul de titluri în Caja Magica, stabilit până acum de Petra Kvitova, cu trei coroane. Cu o victorie în finală, Simona Halep ar reveni, totodată, în fotoliul de lider mondial.

Kiki Bertens joacă pentru al doilea trofeu la simplu pe 2019, după succesul de la St. Petersburg, iar o victorie în faţa Simonei Halep i-ar aduce debutul în Top 5 mondial şi cel mai important titlu al carierei. Cu o victorie cu 2-0 în finală, olandeza ar deveni prima spotivă care se impune la Madrid fără set pierdut.

Campioana Mutua Madrid Open 2019 va încasa un cec în valoare de 1.202.520 euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici