Finala feminină a Ligii Campionilor, sold out pentru prima dată din 2010

Finala Ligii Campionilor la fotbal feminin dintre Barcelona şi VfL Wolfsburg a devenit prima finală în care toate biletele au fost vândute după cea din ediţia 2009-2010, a anunţat marţi UEFA, forul de conducere al fotbalului european.

329 afișări
Imaginea articolului Finala feminină a Ligii Campionilor, sold out pentru prima dată din 2010

UEFA a precizat că au fost emise peste 34.100 de bilete pentru meciul care se va disputa pe stadionul PSV din Eidhoven, în Olanda, pe 3 iunie.

Finala va depăşi recordul de asistenţă pentru un meci de fotbal feminin în Olanda, stabilit anterior în 2019, când naţionala Olandei a jucat împotriva Australiei în faţa a 30.640 de spectatori în acelaşi loc.

"Este pentru prima dată când am vândut în totalitate o finală a Ligii Campionilor la fotbal feminin. Şi asta cu câteva săptămâni înainte, ceea ce este un alt semn că am atins un nou nivel", a declarat Nadine Kessler, directorul general al UEFA pentru fotbalul feminin.

Barcelona se află în finala Ligii Campionilor la fotbal feminin pentru a treia oară consecutiv şi a patra oară în cinci sezoane, după ce a câştigat titlul în 2020-2021. Wolfsburg a câştigat în 2012-13 şi 2013-14.

Fotbalul feminin a înregistrat o creştere uriaşă a interesului fanilor şi a prezenţei publicului, finala Cupei Angliei la fotbal feminin de duminică găzduind 77.390 de spectatori - cea mai mare prezenţă pentru un meci feminin intern din Anglia.

Anul trecut, un număr record de 91.648 de fani au asistat la un meci feminin, când Barcelona a învins Wolfsburg în prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor la fotbal feminin, pe Camp Nou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici