Fiorentina şi AZ Alkmaar primele două semifinaliste în Europa Conference League

Primele două echipe calificate în semifinalele European Conference League sunt Fiorentina şi AZ Alkmaar, care au reuşit să obţină accesul în careul de aşi, după manşa a doua a sferturilor de finală. Fiorentina a fost învinsă, în timp ce olandezii s-au impus la lovituri de departajare.

301 afișări
Imaginea articolului Fiorentina şi AZ Alkmaar primele două semifinaliste în Europa Conference League

Sursa foto: Profimedia

Fiorentina – Lech Poznan 2-3 (0-1) 6-4 la general


Italienii aveau un avantaj de 4-1, obţinut în manşa tur şi părea că nu vor avea probleme. Polonezii au fost aproape de a furniza o surpriză, după ce în minutul 69 conduceau cu 0-3, după golurile marcate de Sousa, Velde şi Sobiech.

Violeţii au liniştit însă spiritele din tribunele stadionului Artemio Franchi, marcând de două ori, prin Sottil şi Castrovilli. În ciuda faptului că a fost învinsă, Fiorentina a obţinut calificarea şi va întâlni în semifinală câştigătoarea dublei dintre Nice şi FC Basel, unde scorul din tur a fost 2-2.

 

AZ Alkmaar – Anderlecht 2-0 (2-0) 2-2 la general, 4-1 la penalty-uri

Dubla confruntare dintre AZ Alkmaar şi Anderlecht a fost decisă după lovituri de departajare. Gazdele au anulat avantajul belgienilor după doar 13 minute, Pavlidis reuşind o dublă.

Fără niciun alt gol marcat, nici după 90 de minute şi nici după cele două reprize de prelungiri, meciul a fost decis la lovituri de penalitate, unde olandezii au marcat de 4 ori, în timp ce Anderlecht a ratat de două ori.

AZ Alkmaar va juca în semifinală cu învingătoarea dublei manşe dintre Gent şi WestHam United, confruntare care a înregistrat scorul de 1-1 în primul tur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici