Fiul lui Diego Maradona cere instanţei ”arestarea imediată” a patru persoane, socotite vinovate de moartea tatălui său

  • Solicitatea a fost depusă la magistratura din San Isidro, după un interogatoriu la care a fost supus neurochirurgului Leopoldo Luque.
  • Luque şi alţi trei specialişti din domeniul medical sunt socotiţi vinovaţi de moartea lui Diego Maradona.
  • Se conturează acuzaţiile de neglijenţă şi aproximare a tratamentelor, ceea ce le-ar putea atrage pedeapse de până la 25 de ani de închisoare.
478 afișări
Imaginea articolului Fiul lui Diego Maradona cere instanţei ”arestarea imediată” a patru persoane, socotite vinovate de moartea tatălui său

Leopoldo Luque şi Diego Maradona, înainte de tragedie

Sunt ore cruciale în ancheta privind moartea lui Diego Armando Maradona, în timp ce cercul se strânge în jurul celor şapte acuzaţi de crimă cu intenţie, scrie presa argentiniană.

La câteva ore după interogarea lui Leopoldo Luque, neurochirurgul din fruntea echipei medicale, avocatul lui Dieguito, fiul fostului El Pibe de Oro, a înaintat către magistratura din San Isidro o cerere de „arestare imediată” pe numele specialistului şi a altor trei suspecţi: psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Diaz şi coordonatorul medical Nancy Forlini. 

Luque se află deja în faţa anchetatorilor, pentru a finaliza seria de interogatorii începută acum două săptămâni. Mărturiile furnizate până acum de inculpaţi au confirmat suspiciunile formulate de anchetatori, care găsiseră deja sprijin în rezultatul şocant al raportului medical realizat de o comisie independentă.

Poziţia lui Luque şi a celorlalţi şase inculpaţi devine din ce în ce mai delicată. Spectrul de pedepse cuprinse între 8 şi 25 de ani de închisoare se conturează tot mai mult, după interogatoriile efectuate în ultimele două săptămâni, din care au ieşit doar confirmări despre neglijenţă şi aproximarea tratamentelor primite de Maradona.

După numeroasele dovezi adunate în prima fază a investigaţiilor (documente, dosare medicale, mesaje sms, înregistrări telefonice şi conversaţii), anchetatorii trebuie să închidă cercul cu interogatoriile care s-a putea încheia săptămâna aceasta.

Dar pentru avocatul Mario Baudry, totul este deja suficient de clar pentru a cere măsuri imediate:

„Maradona şi-a pierdut viaţa din cauza stării de neglijenţă în care a fost forţat de acuzat, care a insistat cu bună-ştiinţă să administreze tratamente dăunătoare pacientului. Inculpaţii menţionaţi anterior - afirmă motivaţia ataşată cererii de arestare depusă la sistemul judiciar - au împiedicat intervenţia membrilor familiei sau a altor specialişti care ar fi putut preveni moartea".

Avocaţii lui Luque susţin că specialistul va repeta ceea ce a exprimat deja în decembrie, urmând să respingă orice responsabilitate faţă de decesul lui Maradona, şi va solicita un nou raport medical (cerere deja respinsă în primă instanţă).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici