Flacăra olimpică va trece şi prin provincia chineză Sichuan

Ştafeta flăcării olimpice va trece între 3 şi 5 august, înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing, prin provincia Sichuan, în sud-vestul Chinei, devastată de seismul de 8,0 grade produs la 12 mai, au anunţat joi organizatorii.

13 afișări
Imaginea articolului Flacăra olimpică va trece şi prin provincia chineză Sichuan

Flacăra olimpică va trece şi prin provincia chineză Sichuan (Imagine: Mediafax Foto)

Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Beijing a decis să modifice traseul flăcării olimpice "pentru a sprijini operaţiunile de salvare care se desfăşoară în regiunea devastată de seism", se arată într-un comunicat publicat în pagina electronică a instituţiei.

Ştafeta ar fi trebuit să treacă prin Sichuan între 15 şi 18 iunie.

Suspendat trei zile din cauza doliului naţional, traseul flăcării olimpice a fost reluat joi în Ningbo, provincia Zhejiang, situată în estul Chinei.

Bilanţul provizoriu al catastrofei din China a ajuns la 41.353 de morţi, 32.666 de persoane dispărute şi 274.683 de răniţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici