Formula 1 anunţă că Marele Premiu al Austriei va rămâne în calendar cel puţin până în 2030

Formula 1 a anunţat duminică semnarea prelungirii contractului pentru încă trei ani astfel încât Marele Premiu al Austriei va rămâne în calendar cel puţin până în 2030.

206 afișări
Imaginea articolului Formula 1 anunţă că Marele Premiu al Austriei va rămâne în calendar cel puţin până în 2030

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Cursa de la Spielberg este una de casă pentru compania de băuturi energizante care deţine două dintre cele 10 echipe de Formula 1, campioana Red Bull Racing şi AlphaTauri, cu sediul în Italia.

Ambele părţi au convenit o prelungire de patru ani, până în 2027, în martie anul trecut, relatează Reuters.

Stefano Domenicali, directorul executiv al Formula 1, a declarat că ultima prelungire a fost un tribut adus "viziunii şi pasiunii" regretatului cofondator al Red Bull, Dietrich Mateschitz, care a murit în octombrie anul trecut.

"Cursa din Austria este una dintre marile favorite pentru piloţi şi pentru toţi fanii noştri şi aşteptăm cu nerăbdare mulţi ani de emoţie şi acţiune care ne aşteaptă", a adăugat el.

Anunţul de duminică plasează Austria în faţa altor circuite europene în ceea ce priveşte longevitatea contractelor.

Bahrain are o înţelegere până în 2036, Melbourne până în 2035, Arabia Saudită şi Qatar până cel puţin în 2032, Miami până în 2031 şi Abu Dhabi până în 2030.

Cursa austriacă a revenit în calendar în 2014, după o absenţă de 11 ani.

Red Bull a câştigat toate cursele de până acum în acest sezon şi nouă la rând, inclusiv ultima etapă din 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici