Formula 1: Cu monopostul Red Bull la 5.600 de metri altitudine în Himalaya

Un monopost de Formula 1 Red Bull a ajuns în trecătoarea Khardung La, aflată în zona indiană a munţilor Himalaya la o altitudine de 5.600 de metri, după ce a rulat pe cel mai înalt drum accesibil vehiculelor motorizate din lume.

289 afișări
Imaginea articolului Formula 1: Cu monopostul Red Bull la 5.600 de metri altitudine în Himalaya

Formula 1: Cu monopostul Red Bull la 5.600 de metri altitudine în Himalaya (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mecanicii echipei austriece au modificat un monopost Red Bull din 2005 (RB1), astfel încât acesta să facă faţă atât atmosferei rarefiate de la acea altitudine, cât şi denivelărilor şoselei. Maşina a fost condusă de Neel Jani, un pilot elveţian de origine indiană, informează espnf1.com.

"Dintre toate locurile în care am pilotat în lume, Khardung La s-a dovedit a fi cea mai mare provocare. Munţii Himalaya impresionează mai mult decât orice, astfel că este o amintire de neuitat să devii parte a istoriei aici", a declarat Jani.

Anthony Ward, directorul de marketing al Red Bull Racing, a precizat că "escaladarea" celui mai înalt drum din lume cu un monopost de Formula 1 a fost o provocare tehnică şi logistică.

"Faptul că am reuşit să facem ca o maşină de Formula 1 să urce de la 3.350 de metri la 5.600 de metri reprezintă o dovadă a calităţilor echipei noastre de ingineri. Şi din punct de vedere logistic, acest proiect a demonstrat angajamentul Red Bull Racing de a depăşi limitele", a afirmat Ward.

Performanţa lui Neel Jani s-a produs la scurt timp după ce pilotul numărul 1 al echipei, Sebastian Vettel, a concurat, duminică, la Suzuka şi şi-a asigurat al doilea tilu mondial consecutiv în Formula 1.

India va organiza în premieră în acest an o cursă din Marele Circ. Marele Premiu al Indiei se va desfăşura în 30 octombrie la New Delhi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici