Formula 1 se pregăteşte să schimbe formatul de sprint pentru 2024

Formula 1 va schimba formatul curselor de sprint pentru 2024, după ce a primit sprijin din partea echipelor şi a părţilor interesate, pentru a face weekend-urile de cursă mai uşor de urmărit.

506 afișări
Imaginea articolului Formula 1 se pregăteşte să schimbe formatul de sprint pentru 2024

Formula 1 se pregăteşte să schimbe formatul de sprint pentru 2024

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a declarat vineri că Comitetul său consultativ sportiv va prezenta o propunere finală Comisiei F1 în ianuarie.

"Comisia a oferit sprijin general pentru o actualizare a formatului de sprint pentru 2024, pentru a raţionaliza şi mai mult weekend-ul prin separarea activităţilor de Sprint de cele pentru Marele Premiu", a declarat FIA într-un comunicat.

"Calendarul final al evenimentelor de sprint din 2024 va fi publicat în următoarele săptămâni".

Şase din cele 22 de etape din acest an au fost weekenduri de sprint, inclusiv Marele Premiu al Qatarului, în care Max Verstappen de la Red Bull şi-a adjudecat al treilea titlu mondial într-o zi de sâmbătă.

Echipele au discutat despre mutarea "shootout-ului" de calificare pentru ziua de vineri, cursa de 100 km urmând să aibă loc sâmbătă dimineaţa, înainte de calificările pentru marele premiu principal de duminică.

În formatul actual, calificările pentru marele premiu au loc vineri, iar calificările pentru sprint şi cursa de sine stătătoare completează programul zilei de sâmbătă.

"Cred că este clar că sprinturile trebuie să evolueze puţin", a declarat Christian Horner, şeful Red Bull, pentru reporteri, citat de Reuters.

"Sprinturile, în unele cazuri, au fost uşor sub aşteptări. Nu există nicio oprire la boxe, se tinde să rămână în ordinea din grilă şi este un pic ca şi cum ai primi o medalie pentru o cursă lungă.

"Cred că este nevoie să se mai lucreze puţin la el în cadrul forului sportiv şi apoi, fără îndoială, ne vom aşeza la următoarea reuniune a comisiei la începutul anului nou şi sperăm să finalizăm un format".

Comisia F1 a fost de acord să menţină păturile de pneuri până la sfârşitul sezonului 2025 şi a aprobat actualizări ale regulamentului tehnic care să permită montarea unei răciri sporite a maşinii, după ce căldura şi umiditatea din Qatar au provocat îngrijorări legate de siguranţa piloţilor.

De asemenea, a fost de acord ca echipelor să nu li se permită să efectueze lucrări de dezvoltare pe maşinile din 2026 înainte de începerea sezonului 2025.

Formula 1 va introduce un nou motor în 2026.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici