Formula 1: Titlurile mondiale au costat echipa Red Bull 245 de milioane de euro în 2011

Echipa Red Bull a avut un buget de 245 de milioane de euro în 2011, an în care team-ul cu sediul la Milton Keynes a câştigat atât titlul mondial la piloţi în F1 prin germanul Sebastian Vettel cât şi pe cel la constructori.

224 afișări
Imaginea articolului Formula 1: Titlurile mondiale au costat echipa Red Bull 245 de milioane de euro în 2011

Formula 1: Titlurile mondiale au costat echipa Red Bull 245 de milioane de euro în 2011

Auto Motor und Sport a obţinut această sumă din datele financiare anunţate de firmele din Marea Britanie, printre care se numără şi Red Bull Technology, compania-mamă a echipei de Formula 1, informează publicaţia germană Auto Motor und Sport.

Comparativ cu 2010, când tot Red Bull şi Vettel şi-au adjudecat laurii de campioni, bugetul de anul trecut al team-ului patronat de omul de afaceri austriac Dietrich Mateschitz a fost mai mare cu 42 de milioane de euro.

Echipa Mercedes, care are sediul la Brackley, a cheltuit anul trecut 145 de milioane de euro, în timp ce Lotus-Renault (Enstone) a avut un buget de 155 de milioane de euro. În aceeaşi perioadă, Williams (cu sediul la Grove) a avut un buget de 111 milioane de euro.

Publicaţia germană a notat că McLaren-Mercedes nu şi-a publicat încă cifrele financiare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici